ପ୍ରତିବର୍ଷ ଭାରତରେ ବହୁ ସଂଖ୍ୟକ ଲୋକ ହୃଦଘାତରେ ପ୍ରାଣ ହରାଉଛନ୍ତି, ତେଣୁ ଆମେ ସମସ୍ତେ ଏହି ମାରାତ୍ମକ ରୋଗ ବିଷୟରେ ସର୍ବଦା ସତର୍କ ରହିବା ଉଚିତ।ଆମ ଦେଶରେ, ଲୋକମାନେ ପ୍ରାୟତଃ ତେଲଯୁକ୍ତ ଏବଂ ଅସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ଖାଦ୍ୟ ଖାଆନ୍ତି, ଯାହା ଯଦିଓ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ହୋଇପାରେ କିନ୍ତୁ ହାର୍ଟ ପାଇଁ ବହୁତ କ୍ଷତିକାରକ। ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଅଖରୋଟ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହୃଦରୋଗର ଆଶଙ୍କା ହ୍ରାସ ପାଇପାରେ ବୋଲି କୁହାଯାଉଛି । ତେବେ ଆଜି ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାର ଫାଇଦା…
ପ୍ରତ୍ୟେକ ଡ୍ରାଏ ଫ୍ରୁଟ୍ ଖାଇବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଭଲ ହେଲେ, ଅଖରୋଟ ଖାଇବା ହାର୍ଟ ପାଇଁ ଔଷଧ ଭଳି। ହୃଦୟ ଆମ ଶରୀରର ଏକ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଙ୍ଗ। ଏହାକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ପାଇଁ କୌଣସି ପୁଷ୍ଟିକର ଅଭାବ ରହିବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ।ଅଖରୋଟକୁ ଷ୍ଟେରୋଲ୍ସ ଓମେଗା-୩ ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡର ଏକ ସମୃଦ୍ଧ ଉତ୍ସ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ, ଯାହା ଲିନୋଲେନିକ୍ ଏସିଡରେ ମଧ୍ୟ ଭରପୂର, ଯାହା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ ସ୍ତରକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରେ।
ଯଦି ରକ୍ତବାହୀ ନଳୀରେ ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ ବୃଦ୍ଧି ପାଏ, ତେବେ ଏହା ପ୍ରଥମେ ରକ୍ତଚାପ ବୃଦ୍ଧି କରେ ଏବଂ ତା’ପରେ ହୃଦଘାତ ଭଳି ହୃଦରୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରେ। ଶାକାହାରୀମାନେ ବିଶେଷ ଭାବରେ ବାଦାମ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଲାଭ ପାଆନ୍ତି କାରଣ ଏହା ସେମାନଙ୍କର ଓମେଗା-୩ ଏବଂ ୬ ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡର ଦୈନନ୍ଦିନ ଆବଶ୍ୟକତା ପୂରଣ କରିଥାଏ।