Latest Odisha News

BREAKING NEWS

ଦରକାର ପଡ଼ିବନି ଇଡ଼ଲି ମେକର, ଷ୍ଟିଲ୍ ଗ୍ଲାସରେ ସହଜରେ ବନାନ୍ତୁ ଇଡ଼ଲି

ଲୋକମାନେ ପ୍ରାୟତଃ ସପ୍ତାହରେ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ କିଛି ଖାଇବାକୁ ଇଚ୍ଛା କରନ୍ତି। ପ୍ରତିଦିନର କାମଧନ୍ଦା ଯୋଗୁଁ, ସେମାନେ ପ୍ରାୟତଃ ଜଳଖିଆ  ଖାଇବାକୁ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତି। ଯଦିଓ କେହିକେହି ଜଳଖିଆ ଖାଆନ୍ତି, ସେମାନେ ଶୀଘ୍ର ଅଣ୍ଡା, ରୁଟି, ଟୋଷ୍ଟ, କ୍ଷୀର, ଓଟ୍ସ, କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲେକ୍ସ ଇତ୍ୟାଦି ଖାଆନ୍ତି ଏବଂ ତା’ପରେ ଘରୁ ବାହାରି ଯାଆନ୍ତି। ଅନେକ ଲୋକ ଇଡଲି, ଦୋସା, ବଡ଼ା ଏବଂ ସାମ୍ବର ଭଳି ଦକ୍ଷିଣ ଭାରତୀୟ ଖାଦ୍ୟକୁ ଭଲ ପାଆନ୍ତି, କିନ୍ତୁ ସମୟ ଅଭାବ କିମ୍ବା ଇଡଲି ମେକର ଅଭାବ ଯୋଗୁଁ ସେମାନେ ସେଗୁଡ଼ିକୁ ତିଆରି କରିପାରନ୍ତି ନାହିଁ। ଯଦି ଆପଣ ମଧ୍ୟ ଇଡଲିକୁ ଭଲ ପାଆନ୍ତି ଏବଂ ଏହାକୁ ନିଜ ଜଳଖିଆ  ପାଇଁ ତିଆରି କରିବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି, ତେବେ ଚିନ୍ତା କରିବାର କୌଣସି ଆବଶ୍ୟକତା ନାହିଁ। ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ବହୁତ ସରଳ ଉପାୟରେ ଇଡଲି କିପରି ତିଆରି କରିବେ ତାହା ଶିଖେଇବୁ । ଆପଣଙ୍କୁ ଇଡଲି ମେକରର ମଧ୍ୟ ଆବଶ୍ୟକତା ପଡ଼ିବ ନାହିଁ। ପ୍ରକୃତରେ, ଏହି ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ଇଡଲି ତିଆରି ଟିପ୍ସଗୁଡ଼ିକୁ କଣ୍ଟେଣ୍ଟ କ୍ରିଏଟର ଶଶି ରାଜପୁତ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।

ଇଡଲି ମେକର ବିନା ଇଡଲି କିପରି ତିଆରି କରିବେ?
ଯଦି ଆପଣଙ୍କର ଇଡଲି ମେକର ନାହିଁ, ତେବେ ଆପଣ ପ୍ରେସର କୁକର କିମ୍ବା ଗ୍ଲାସରେ ସହଜରେ ଇଡଲି ତିଆରି କରିପାରିବେ। ଆସନ୍ତୁ ଗ୍ଲାସରେ ଇଡଲି କିପରି ତିଆରି କରିବେ ତାହା ପର୍ଯ୍ୟାୟକ୍ରମେ ଶିଖିବା।
-ପ୍ରଥମେ, ଇଡଲି ବ୍ୟାଟର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। ଆଜିକାଲି ବଜାରରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଇଡଲି ବ୍ୟାଟର ଉପଲବ୍ଧ। ଆପଣ ଏହାକୁ ମଧ୍ୟ କିଣିପାରିବେ। ଏବେ, ଏକ ପ୍ରେସର କୁକର ଏବଂ ଦୁଇଟି ଷ୍ଟିଲ୍ ଗ୍ଲାସ ନିଅନ୍ତୁ।
-କୁକରରେ ଟିକିଏ ପାଣି ଢାଳନ୍ତୁ। ଆଲୁମିନିୟମ ମେଶ୍ ପ୍ଲେଟ୍ ଭିତରକୁ ରଖନ୍ତୁ। ଏହା ଇଡ୍ଲି ମେକର୍ ସହିତ ଆସିଥାଏ। ଯଦି ଆପଣଙ୍କର ଇଡ୍ଲି ମେକର୍ ଖରାପ ହୋଇଯାଏ, ତେବେ ଏହି ମେଶ୍ ପ୍ଲେଟ୍ ରଖନ୍ତୁ।
-ଏବେ ଦୁଇଟି ଷ୍ଟିଲ୍ ଗ୍ଲାସ୍ ନିଅନ୍ତୁ। ଭିତର ଅଂଶକୁ ତେଲ ଘଷନ୍ତୁ। ଏହା ଦ୍ଵାରା ଇଡଲିଗୁଡ଼ିକ ରନ୍ଧା ହେବା ପରେ ବାହାର କରିବା ସହଜ ହେବ। ଏବେ ଇଡଲି -ବ୍ୟାଟରକୁ ଗ୍ଲାସ୍‌ରେ ଢାଳନ୍ତୁ। ସେଗୁଡ଼ିକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଉପର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପୂରଣ କରନ୍ତୁ ନାହିଁ, କାରଣ ଇଡଲିଗୁଡ଼ିକ ବାଷ୍ପ ହେବା ସହିତ ଉପରକୁ ଉଠିବ। ଇଡଲି ବ୍ୟାଟରରେ ଗ୍ଲାସ୍ ପୂରଣ କରିବା ପରେ, ଆପଣ ଇଡଲିଗୁଡ଼ିକୁ ଉଠିବାର ଦେଖିବେ।
-ଏହି ଦୁଇଟି ଗ୍ଲାସକୁ କୁକର ଭିତରେ ରଖନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ଢାଙ୍କଣ ସହିତ ଘୋଡାନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ଚୁଲି ଉପରେ ରଖନ୍ତୁ। ସିଟି ମାରି କିମ୍ବା ମଧ୍ୟମ ଆଞ୍ଚରେ 10 ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ। ପାଣି ଫୁଟିଗଲେ, ବାଷ୍ପ ଇଡଲିକୁ ରାନ୍ଧିବ।
-କୁକରର ଢାଙ୍କୁଣୀ ଖୋଲନ୍ତୁ। ଧୀରେ ଧୀରେ ଗ୍ଲାସ ବାହାର କରନ୍ତୁ। ଏବେ, ଗ୍ଲାସକୁ ଏକ ପ୍ଲେଟରେ ଓଲଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଇଡଲି ସହଜରେ ବାହାରି ଆସିବ। ଏହାକୁ ଛୁରୀ ସାହାଯ୍ୟରେ ଗୋଲ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ନରମ ଏବଂ ସ୍ପଞ୍ଜୀ ଇଡଲି ପ୍ରସ୍ତୁତ। ନଡ଼ିଆ ଚଟଣି କିମ୍ବା ସାମ୍ବର ସହିତ ଏହାକୁ ଉପଭୋଗ କରନ୍ତୁ।
Leave A Reply

Your email address will not be published.