ଲୋକମାନେ ପ୍ରାୟତଃ ସପ୍ତାହରେ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ କିଛି ଖାଇବାକୁ ଇଚ୍ଛା କରନ୍ତି। ପ୍ରତିଦିନର କାମଧନ୍ଦା ଯୋଗୁଁ, ସେମାନେ ପ୍ରାୟତଃ ଜଳଖିଆ ଖାଇବାକୁ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତି। ଯଦିଓ କେହିକେହି ଜଳଖିଆ ଖାଆନ୍ତି, ସେମାନେ ଶୀଘ୍ର ଅଣ୍ଡା, ରୁଟି, ଟୋଷ୍ଟ, କ୍ଷୀର, ଓଟ୍ସ, କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲେକ୍ସ ଇତ୍ୟାଦି ଖାଆନ୍ତି ଏବଂ ତା’ପରେ ଘରୁ ବାହାରି ଯାଆନ୍ତି। ଅନେକ ଲୋକ ଇଡଲି, ଦୋସା, ବଡ଼ା ଏବଂ ସାମ୍ବର ଭଳି ଦକ୍ଷିଣ ଭାରତୀୟ ଖାଦ୍ୟକୁ ଭଲ ପାଆନ୍ତି, କିନ୍ତୁ ସମୟ ଅଭାବ କିମ୍ବା ଇଡଲି ମେକର ଅଭାବ ଯୋଗୁଁ ସେମାନେ ସେଗୁଡ଼ିକୁ ତିଆରି କରିପାରନ୍ତି ନାହିଁ। ଯଦି ଆପଣ ମଧ୍ୟ ଇଡଲିକୁ ଭଲ ପାଆନ୍ତି ଏବଂ ଏହାକୁ ନିଜ ଜଳଖିଆ ପାଇଁ ତିଆରି କରିବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି, ତେବେ ଚିନ୍ତା କରିବାର କୌଣସି ଆବଶ୍ୟକତା ନାହିଁ। ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ବହୁତ ସରଳ ଉପାୟରେ ଇଡଲି କିପରି ତିଆରି କରିବେ ତାହା ଶିଖେଇବୁ । ଆପଣଙ୍କୁ ଇଡଲି ମେକରର ମଧ୍ୟ ଆବଶ୍ୟକତା ପଡ଼ିବ ନାହିଁ। ପ୍ରକୃତରେ, ଏହି ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ଇଡଲି ତିଆରି ଟିପ୍ସଗୁଡ଼ିକୁ କଣ୍ଟେଣ୍ଟ କ୍ରିଏଟର ଶଶି ରାଜପୁତ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।
ଯଦି ଆପଣଙ୍କର ଇଡଲି ମେକର ନାହିଁ, ତେବେ ଆପଣ ପ୍ରେସର କୁକର କିମ୍ବା ଗ୍ଲାସରେ ସହଜରେ ଇଡଲି ତିଆରି କରିପାରିବେ। ଆସନ୍ତୁ ଗ୍ଲାସରେ ଇଡଲି କିପରି ତିଆରି କରିବେ ତାହା ପର୍ଯ୍ୟାୟକ୍ରମେ ଶିଖିବା।