Latest Odisha News

BREAKING NEWS

ଜହ୍ନି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଏହି ସବୁ ରୋଗରୁ ପାଇବେ ମୁକ୍ତି

ଜହ୍ନି ଏକ ଲୋକପ୍ରିୟ ପରିବା । ଜହ୍ନିକୁ ଖାଇବାକୁ ସମସ୍ତେ ପସନ୍ଦ କରିଥାଆନ୍ତି । ଅନେକ ତରକାରୀରେ ମଧ୍ୟ ଆମେ ଜହ୍ନି ବ୍ୟବହାର କରିଥାଉ । ତେବେ ବହୁ ଲୋକ ଅଛନ୍ତି ଯେଉଁମାନେ ଜହ୍ନିକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି ନାହିଁ । ଜହ୍ନି ଏକ କମ୍ କ୍ୟାଲୋରୀଯୁକ୍ତ ପନିପରିବା, ଯାହା ଫାଇବର, ଭିଟାମିନ୍ ସି ଏବଂ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟରେ ଭରପୂର ଅଟେ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଏଥିରେ ଆଇରନ, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ଏବଂ ପୋଟାସିୟମ ମଧ୍ୟ ମିଳିଥାଏ। ଏହା ଶରୀର ଉପରେ ଥଣ୍ଡା ପ୍ରଭାବ ପକାଇଥାଏ ବୋଲି କୁହାଯାଏ। ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଜହ୍ନି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କେତେ ଉପକାରୀ ।

ଜହ୍ନିରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ ଏବଂ ସି ଭରପୂର ପରିମାଣରେ ରହିଛି । ଯାହା ସୁସ୍ଥ ଚର୍ମ ଏବଂ କେଶ ପାଇଁ ଜରୁରୀ । ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ମଧ୍ୟ ଥାଏ, ଯାହା ମୁକ୍ତ କଣିକା କ୍ଷତିକୁ ରୋକିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ମୁକ୍ତ ରେଡିକାଲଗୁଡିକ ଅକାଳ ବୃଦ୍ଧାବସ୍ଥା ସୃଷ୍ଟି କରେ ଏବଂ ଅନ୍ୟ କେଶ ସମସ୍ୟା ମଧ୍ୟ ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ।

ଜହ୍ନିରେ ରହିଛି ଫାଇବର । ଯାହା ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ସ୍ତରକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।

ଜହ୍ନି ଭିଟାମିନ୍ ସିର ଏକ ଉତ୍ତମ ଉତ୍ସ, ଯାହା ସଂକ୍ରମଣ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ରୋଗକୁ ମଧ୍ୟ ରକ୍ଷା କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ।

ଜହ୍ନି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରୋଲ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ହୋଇଥାଏ । ଏଥିରେ ପୋଟାସିୟମ୍ ମଧ୍ୟ ଭରପୂର ଅଟେ, ଯାହା ରକ୍ତଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ଏବଂ ହୃଦରୋଗର ଆଶଙ୍କାକୁ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ।

ଜହ୍ନି ହେଉଛି ପୋଟାସିୟମ୍, ସୋଡିୟମ୍, ଜିଙ୍କ, ତମ୍ବା ଏବଂ ସେଲେନିୟମ୍ ପରି ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥର ଏକ ଭଣ୍ଡାର। ଏହା ଶରୀରରେ ଅମ୍ଳତା ରୋକିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।

ଜହ୍ନିର ଏକ ଗ୍ଲାସ ଜୁସ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟରୁ ମଧ୍ୟ ଶୀଘ୍ର ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ ।

 

Comments are closed.