ଭୁବନେଶ୍ବର: କେବଳ ବୟସ୍କ ବ୍ୟକ୍ତି ନୁହେଁ ବରଂ ଦେଶ ଏବଂ ବିଶ୍ୱର ଯୁବପିଢ଼ି ମଧ୍ୟ ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପର ସମସ୍ୟାର ଶିକାର ହେଉଛନ୍ତି। ଖରାପ ଜୀବନଶୈଳୀ ଏବଂ ଅସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ଖାଦ୍ୟପେୟ ଯୋଗୁଁ, ଲୋକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି। କେବଳ ଏତିକି ନୁହେଁ, ଯଦି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ରକ୍ତଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରାଯାଏ ନାହିଁ, ତେବେ ହୃଦଘାତ ଏବଂ ଷ୍ଟ୍ରୋକର ଆଶଙ୍କା ଅଧିକ ବଢ଼ିଯାଏ। ସୁସ୍ଥ ଜୀବନଶୈଳୀ ସହିତ କିଛି ଘରୋଇ ଉପଚାର ବ୍ୟବହାର କରି ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପକୁ ସହଜରେ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରାଯାଇପାରିବ।
ତେବେ ଆପଣ ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ ତ୍ରିଫଳା ଗୁଣ୍ଡ (Triphala)ସାମିଲ କରି ରକ୍ତଚାପକୁ ମଧ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିପାରିବେ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ତ୍ରିଫଳା କିପରି ସେବନ କରିବେ..
ତ୍ରିଫଳା ପାଉଡର ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଏବଂ ଆଣ୍ଟି-ଇମ୍ଫ୍ଲେମାଟୋରୀ ଗୁଣରେ ଭରପୂର। ଏହାର ସେବନ ରକ୍ତଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରେ ଏବଂ ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲକୁ ମଧ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରେ। ଏଥିସହ ପ୍ରତିଦିନ ତ୍ରିଫଳା ପାଉଡର ସେବନ ରକ୍ତବାହୀ ନଳୀରୁ ପ୍ଲାକ୍ ଦୂର କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
ତ୍ରିଫଳା ପାଉଡର ଅଁଳା, ହରିଡ ଏବଂ ବାହାଡ଼ାକୁ ମିଶାଇ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ। ଏହି ତିନୋଟିକୁ ସମାନ ପରିମାଣରେ ମିଶାଇ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡରରେ ପେଷି ଦିଅନ୍ତୁ। ତ୍ରିଫଳା ପାଉଡର ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ।
ଏହା ପାଚନ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଉନ୍ନତି ଆଣେ, ଶରୀରରୁ ବିଷାକ୍ତ ପଦାର୍ଥ ବାହାର କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ, ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତିକୁ ମଜବୁତ କରେ, ଏବଂ ଚର୍ମ ଏବଂ କେଶ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ। ଏହା କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ଦୂର କରିବା ଏବଂ ଓଜନ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସହାୟକ କରିଥାଏ ।
ରାତିସାରା ପାଣିରେ ୨୦ ଗ୍ରାମ ତ୍ରିଫଳା ଭିଜାଇ ରଖନ୍ତୁ। ଏହି ପାଣିକୁ ଛାଣି ସକାଳେ ପିଅନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ୨ ଚାମଚ ମହୁ ମଧ୍ୟ ମିଶାଇ ପାରିବେ।
Comments are closed.