Latest Odisha News

ଖାଲି ପେଟରେ ଗ୍ୟାସ୍ ସୃଷ୍ଟି କରେ ଡାଲି : ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହି ୫ଟି ଡାଲି ସମ୍ପର୍କରେ

ମୁମ୍ବାଇ: ମନରେ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବେ ପ୍ରଶ୍ନ ଉଠୁଥିବ , ଡାଲି କାହିଁକି ଗ୍ୟାସ୍ ସୃଷ୍ଟି କରେ ଆମମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ଅନେକଙ୍କୁ ଗ୍ୟାସ ସମସ୍ୟାର ସାମ୍ନା କରିବାକୁ ପଡେ । ପେଟରେ ଗ୍ୟାସ୍ ଆପଣଙ୍କ ପୁରା ଦିନକୁ ନଷ୍ଟ କରିପାରେ ।  କିଛି ଡାଲି ଅଛି , ଯାହା ଗ୍ୟାସ୍ ସୃଷ୍ଟି କରିବା ସହ ପେଟ ଫୁଲିବା ଭଳି ସମସ୍ୟା ଉପୁଜାଏ  ।  ଯଦି ଆପଣ ରାତି ଭୋଜନରେ କିମ୍ବା ଦିନରେ ଡାଲି ଖାଉଛନ୍ତି  ।  ତେବେ ପ୍ରଥମେ ଜାଣନ୍ତୁ କେଉଁ ଡାଲି ପେଟ ପାଇଁ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରେ ।  ଯଦି ଆପଣଙ୍କର ପେଟରେ ଗ୍ୟାସ୍ କିମ୍ବା ଅମ୍ଳ ସମସ୍ୟା ଅଛି । ଏଠାରେ ଏମିତି କିଛି ଡାଲି ବିଷୟରେ ଆମେ ବତାଇବାକୁ ଯାଉଛୁ  ।  ଯାହା କମ୍ ପରିମାଣରେ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ |

ଚଣା ଡାଲିରେ ଫାଇବର ଏବଂ ଜଟିଳ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍ ଅଧିକ ପରିମାଣରେ ରହିଥାଏ  ।  ଯାହା କିଛି ଲୋକଙ୍କୁ ହଜମ କରିବା କଷ୍ଟକର ହୋଇଥାଏ  । | ଏହି କାରଣରୁ, ଗ୍ୟାସ୍ ଏବଂ ଫ୍ଲାଟୁଲେନ୍ସର ସମସ୍ୟା ହୋଇପାରେ । ଚଣା ଡାଲି ଖାଇବା ପରେ ପେଟ ଫୁଲିବା କିମ୍ବା ଅସ୍ୱାଭାବିକ ପରି ଶାରୀରିକ ଲକ୍ଷଣ ଦେଖାଦେଇଥାଏ  ।  ଏହାକୁ ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟ ତାଲିକାକୁ ବାଦ ଦେବା ଉଚିତ୍  ।

ହରଡ ଡାଲି ହେଉଛି ଏକ ସାଧାରଣ ମସୁର ପ୍ରକାର ଡାଲି । ଯାହା କିଛି ଲୋକଙ୍କଠାରେ ଅତ୍ୟଧିକ ଗ୍ୟାସ୍ ସୃଷ୍ଟି କରିଥାଏ  । ଯଦି ଆମେ ହରଡ ଡାଲି ଖାଇବା ପରେ ଫ୍ଲାଟୁଲେନ୍ସର ବୃଦ୍ଧି ଲକ୍ଷ୍ୟ କରୁ ।  ଏହାକୁ ନଖାଇବା ଉଚିତ୍  ।

ରାଜମା ହାଇ ଫାଇବର ସାମଗ୍ରୀ ଥିବା କାରଣରୁ ଜଣାଯାଏ । ହେଲେ ଏହା ପେଟରେ ଗ୍ୟାସ୍ ସୃଷ୍ଟିର କାରଣ ସାଜିଥାଏ  । ତେଣୁ ରାଜମା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପୂର୍ବରୁ ଏହାକୁ ଭଲ ଭାବରେ ଭିଜାଇ ରାନ୍ଧିଲେ ଏହା ଗ୍ୟାସ୍ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କାରଣକୁ କମ୍ କରିଥାଏ ।

ବୁଟ ଡାଲି ଫାଇବର ଏବଂ ପ୍ରୋଟିନର ଏକ ଉତ୍କୃଷ୍ଟ ଉତ୍ସ ।  ଏହା ଆମ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବହୁ ଉପଯୋଗୀ ହୋଇଥାଏ  । କିନ୍ତୁ ଏହାକୁ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଖାଇବା ଦ୍ବାରା ଏହା କିଛି ଲୋକଙ୍କ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଗ୍ୟାସ୍ ସୃଷ୍ଟିର ମୁଖ୍ୟ କାରଣ ପାଲଟେ  ।

ମୁଗ ଡାଲି ସାଧାରଣତଃ ଭଲ ଭାବରେ ହଜମ ହୋଇଥାଏ  । କିନ୍ତୁ କେତେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏହା ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ । ତେବେ ମୁଗ ଡାଲିର ହଜମ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି କରିବାକୁ ହେଲେ ଏହାକୁ ଭଲ ଭାବରେ ରାନ୍ଧିବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଇଛି ।

Comments are closed.