Latest Odisha News

BREAKING NEWS

ଥଣ୍ଡା, ଜ୍ୱର ହେଉଥିଲେ ଆପଣାନ୍ତୁ ଏହି ପଦ୍ଧତି

ଓଡ଼ିଶା ସମ୍ବାଦ ବ୍ୟୁରୋ: ପାଣିପାଗର ପରିବର୍ତ୍ତନ ହେତୁ ଅନେକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେବାକୁ ପଡିବ। ଶୀତ ଋତୁରେ ଗଳା ଯନ୍ତ୍ରଣା, ନାକରୁ ପାଣି ବାହାରିବା ଏବଂ ଛିଙ୍କିବା ସମସ୍ୟା ଯୋଗୁଁ ଅନେକ ଲୋକ ଅସୁବିଧାରେ ପଡ଼ନ୍ତି। ବେଳେବେଳେ ନାକ ବନ୍ଦ ହେବା ଯୋଗୁଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଅସହଜ ଅନୁଭବ ହୁଏ। ଥଣ୍ଡା ଏବଂ କାଶର ଚିକିତ୍ସା ପାଇଁ ଆପଣ କିଛି ଘରୋଇ ଉପଚାର ମଧ୍ୟ ଚେଷ୍ଟା କରିପାରିବେ। ଯଦି ଆପଣ ଶୀତ ଋତୁରେ ଥଣ୍ଡା ଏବଂ କାଶ ସମସ୍ୟାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହୋଇଛନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ଏଠାରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ଘରୋଇ ଉପଚାର ଚେଷ୍ଟା କରିପାରିବ।

ଅଦା…
ଅଦାରେ ଆଣ୍ଟି-ଇନ୍‌ଫ୍ଲାମେଟୋରୀ ଗୁଣ ରହିଛି। ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଥଣ୍ଡା ଏବଂ ଫ୍ଲୁରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ। ଫୁଟୁଥିବା ପାଣିରେ ଅଦା ମିଶାନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଏହାକୁ ଚା ’ଆକାରରେ ପିଅନ୍ତୁ। ଥଣ୍ଡା ଏବଂ ସ୍ୱାଇନ୍ ଫ୍ଲୁର ଲକ୍ଷଣରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇଁ ଏହା କାମ କରେ।

ମହୁ…
ଏକ ଚାମଚ ମହୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଗଳା ଯନ୍ତ୍ରଣା ଏବଂ ଥଣ୍ଡାରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ। କାଶ ଦୂର କରିବା ପାଇଁ ମହୁ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ। ଏହା କଫ ଦୂର କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ ଏବଂ ଶ୍ୱାସକ୍ରିୟାକୁ ସହଜ କରିଥାଏ।

ହଳଦୀ କ୍ଷୀର…
ଥଣ୍ଡା ଏବଂ ଫ୍ଲୁରୁ ରକ୍ଷା ପାଇବା ପାଇଁ ନିୟମିତ ଭାବେ ଏକ ଚାମଚ ହଳଦୀ ସହିତ ମିଶ୍ରିତ ଏକ ଗ୍ଲାସ ଗରମ କ୍ଷୀର ପିଅନ୍ତୁ। ହଳଦୀରେ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଗୁଣ ରହିଛି। ଏହାର ଆଣ୍ଟି-ଇନ୍‌ଫ୍ଲାମେଟୋରୀ ଗୁଣ ରହିଛି। ଏହାକୁ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା, ପ୍ରଦାହ, ଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣା, ସାଧାରଣ ଥଣ୍ଡା ଏବଂ ଫ୍ଲୁ ଭଳି ଅନେକ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ।

ଅଳସୀ…
ଅଳସୀରେ ଓମେଗା-3 ଏବଂ ଓମେଗା-6 ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ ଥାଏ। ଏହା ଶରୀରକୁ ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆ ଏବଂ ଭାଇରସରୁ ରକ୍ଷା କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଏହା ଆପଣଙ୍କୁ ସାଧାରଣ ଥଣ୍ଡା ଏବଂ ଫ୍ଲୁରୁ ରକ୍ଷା କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଏହା ଆପଣଙ୍କ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇବା ପାଇଁ କାମ କରେ। ଏଥିପାଇଁ ୨ ଚାମଚ ଫ୍ଲେକ୍ସସିଡକୁ ଏକ କପ ପାଣିରେ ଫୁଟାନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଏହାକୁ ସେବନ କରନ୍ତୁ।

ଅଁଳା…
ଅଁଳାରେ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଗୁଣ ଅଛି। ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି ଥାଏ। ଥଣ୍ଡା ଏବଂ କାଶ ସୃଷ୍ଟି କରୁଥିବା ଜୀବାଣୁକୁ ଅଁଳା ପ୍ରତିରୋଧ କରେ। ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଏହା କାର୍ଯ୍ୟ କରେ। ସାଧାରଣ ଥଣ୍ଡା ଏବଂ ସ୍ୱାଇନ୍ ଫ୍ଲୁରୁ ଆପଣଙ୍କୁ ଆରାମ ଦେବା ପାଇଁ ଅଁଳା କାର୍ଯ୍ୟ କରେ। ଆପଣ ପ୍ରତିଦିନ ଗୋଟିଏ ଅଁଳା ଖାଇବା ଜରୁରୀ।

ଗରମ ପାଣି ଏବଂ ଲୁଣ ଗାର୍ଗଲିଂ…
ସର୍ବପ୍ରଥମେ, ଏକ ଗ୍ଲାସ ପାଣି ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଲୁଣ ମିଶାନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଏହି ପାଣି ଦ୍ୱାରା ଆପଣ ଗାର୍ଗଲ୍ କରନ୍ତୁ। ଏହି ପାଣି କାଶ, ଥଣ୍ଡା ଏବଂ ଗଳାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇଁ କାମ କରିଥାଏ। ଏହା ଏକ ବହୁତ ପୁରୁଣା ଏବଂ ସର୍ବୋତ୍ତମ ରେସିପି।

Leave A Reply

Your email address will not be published.