Latest Odisha News

ଏହି ଅଭ୍ୟାସ ଆପଣଙ୍କୁ କରିପାରେ ଅସୁସ୍ଥ, ରୋଷେଇ ପୂର୍ବରୁ ଧ୍ୟାନ ରଖନ୍ତୁ କିଛି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କଥା…

ଯଦି ଆମେ ପ୍ରତିଦିନ ବିଭିନ୍ନ ରଙ୍ଗର ପନିପରିବା ଖାଇଥାଉ ତେବେ ଆମର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ସୁସ୍ଥ ରହିବ। ତଥାପି, କିଛି ଜିନିଷର ଯତ୍ନ ନେବା ମଧ୍ୟ ଜରୁରୀ। ଋତୁକାଳୀନ ପନିପରିବା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭଲ ରହିବ। ସବୁଜ ପନିପରିବା ଖାଇବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ଡାକ୍ତରଙ୍କ ପରାମର୍ଶ ହେଉଛି ଯଦି ଆମେ ପ୍ରତିଦିନ ବିଭିନ୍ନ ରଙ୍ଗର ପନିପରିବା ଖାଇଥାଉ ତେବେ ଆମର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ସୁସ୍ଥ ରହିବ।

ତରକାରୀ ସହ ଭାତ କିମ୍ବା ରୁଟି ଖାଇବା ବେଳେ ସମାନ ପରିମାଣରେ କିମ୍ବା ଭାତ ତୁଳନାରେ ତରକାରୀ ଅଧିକ ଖାଇବା ଉଚିତ। ସକାଳେ ଏବଂ ସନ୍ଧ୍ୟାରେ ଗୋଟିଏ ପାତ୍ର ପନିପରିବା ଖାଇବା ଉଚିତ୍। ଯେହେତୁ ଶରୀର ପନିପରିବାରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍ ବି ଏବଂ ସି ସଂରକ୍ଷଣ କରିପାରିବ ନାହିଁ, ସେଗୁଡିକ ପ୍ରତିଦିନ ଆବଶ୍ୟକ।

ଋତୁକାଳୀନ ପନିପରିବା କାହିଁକି ଖାଇବା ଉଚିତ୍: ସବୁଜ ପନିପରିବା ଖାଇବା ଲାଭଦାୟକ। ସବୁଜ ପନିପରିବାରେ କୀଟନାଶକ ଏବଂ ରାସାୟନିକ ସାର ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ ନାହିଁ। ତେଣୁ ସେମାନଙ୍କର ସ୍ୱାଦ ମଧ୍ୟ ଭଲ ରହିଥାଏ। ସତେଜ ପନିପରିବାରେ ଭଲ ପରିମାଣର ଫାଇବର ଥାଏ, ଯାହା ଖାଦ୍ୟ ହଜମ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ଏବଂ ଶରୀରରେ ଡିହାଇଡ୍ରେସନକୁ ରୋକିଥାଏ। ସବୁଜ ପନିପରିବା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତ ସ୍ତରର ରକ୍ଷଣାବେକ୍ଷଣ, ଦୃଷ୍ଟି ଶକ୍ତି, ସ୍ନାୟୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ, ଚର୍ମ ଏବଂ ଚେହେରା ଚମକ, ଓଜନ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।

ଅନେକ ଲୋକ ସପ୍ତାହରେ ଥରେ ବଜାରକୁ ଯାଆନ୍ତି ଏବଂ ପୁରା ସପ୍ତାହ ପାଇଁ ପନିପରିବା କିଣି ଆଣନ୍ତି। ଏହି ପଦ୍ଧତି ଉଭୟ ଠିକ ଏବଂ ଭୁଲ ଅଟେ। ଏହି ପଦ୍ଧତି କେବଳ ସେହି ପନିପରିବା ପାଇଁ ଉପଯୁକ୍ତ ଯାହା ସହଜରେ ନଷ୍ଟ ହୁଏ ନାହିଁ। ଏଭଳି ପନିପରିବା କିଣନ୍ତୁ ଯାହା ସତେଜ ଅଟେ। ଶୁଖିଲା ପନିପରିବା କିଣନ୍ତୁ ନାହିଁ .. ଦିନରେ ପନିପରିବା କିଣନ୍ତୁ ଏବଂ ରାତିରେ ନୁହେଁ, କାରଣ ଅନ୍ଧାର ହେଲେ କୃତ୍ରିମ ଆଲୋକ ସାମ୍ନାରେ ସେମାନଙ୍କର ରଙ୍ଗ ଦେଖାଯାଏ ନାହିଁ। ଯେତେବେଳେ ଆପଣ ପନିପରିବା କିଣନ୍ତି, ପ୍ରଥମେ ଏହାକୁ ଭଲଭାବେ ପାଣିରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

ଯେତେବେଳେ ଆପଣ ପରିବା କିଣନ୍ତି, ପ୍ରଥମେ ଏହାକୁ ଭଲ ପାଣିରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଧୋଇବା ପରେ ଏହାକୁ ଏକ ବଡ ଟବରେ କିମ୍ବା ପାତ୍ରରେ ରଖନ୍ତୁ ଏବଂ ତା’ପରେ ଉଷୁମ ପାଣିରେ ଲୁଣ କିମ୍ବା ଭିନେଗାର ମିଶାନ୍ତୁ। ପରିବା କାଟିବା ପୂର୍ବରୁ ଏହାକୁ ଭଲ ଭାବରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଉଷୁମ ପାଣିରେ ସଫା କରନ୍ତୁ। କାଟିବା ପରେ ପରିବା ଧୋଇବା ଉଚିତ ନୁହେଁ। କାରଣ ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ମିନେରାଲ୍ସ ସୁରକ୍ଷିତ ରହିନଥାଏ। ପନିପରିବା ରାନ୍ଧିବାବେଳେ ମନେରଖନ୍ତୁ ଯେ ସେଥିରେ ଥିବା ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଯଥାସମ୍ଭବ ମିଳିପାରିବ। ସ୍ୱାଦ ପାଇଁ ଶୁଖିଲା ତରକାରୀ ପନିପରିବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ।

Leave A Reply

Your email address will not be published.