Latest Odisha News

BREAKING NEWS

ଏହି ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ଭୁଲରେ ବି ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ ତରଭୁଜ, ନଚେତ୍ ହୋଇପାରେ ଗମ୍ଭୀର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମସ୍ୟା

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ତରଭୁଜ କଥା ନ ଭାବିବା ଅସମ୍ଭବ। ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ, ରସାଳ ଏବଂ ଥଣ୍ଡା ତରଭୁଜ ହେଉଛି ଗରମରୁ ଆରାମ ପାଇବାର ସବୁଠାରୁ ସହଜ ଉପାୟ। ଏହା କେବଳ ଶରୀରକୁ ହାଇଡ୍ରେଟ୍ ରଖେ ନାହିଁ ବରଂ ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱରେ ମଧ୍ୟ ଭରପୂର। କିନ୍ତୁ ଏହା କିଛି ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ନୁହେଁ। ବିଶେଷକରି ଯେଉଁମାନଙ୍କର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କିଛି ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ପରିସ୍ଥିତି ଦେଇ ଗତି କରୁଛି, ସେମାନେ ତରଭୁଜ ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରହିବା ଉଚିତ।

ମଧୁମେହ ରୋଗୀ: ତରଭୁଜରେ ପ୍ରାକୃତିକ ଚିନିର ପରିମାଣ ଅଧିକ ଥାଏ, ଯାହା ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ସ୍ତରକୁ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ବୃଦ୍ଧି କରିପାରେ। ଯଦି ଆପଣଙ୍କୁ ଏହାକୁ ଖାଇବାକୁ ପଡ଼େ, ତେବେ ଏହାକୁ ସୀମିତ ପରିମାଣରେ ଖାଆନ୍ତୁ ଏବଂ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ଡାକ୍ତରଙ୍କ ସହିତ ପରାମର୍ଶ କରନ୍ତୁ।

କିଡ୍‌ନୀ ରୋଗୀ: ତରଭୁଜରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ପୋଟାସିୟମ୍ ଥାଏ, ଯାହା କିଡ୍‌ନୀ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ବିପଦଜନକ ହୋଇପାରେ। ବୃକକ୍ ଫେଲ୍ୟୁଅର୍ କିମ୍ବା ଡାଏଲିସିସ୍ ଥିବା ରୋଗୀମାନେ ତରଭୁଜ ଖାଇବାରୁ ଦୂରେଇ ରହିବା ଉଚିତ।

ଆଲର୍ଜିରେ ପୀଡିତ ବ୍ୟକ୍ତି: କିଛି ଲୋକଙ୍କର ତରଭୁଜ ଖାଇବା ପରେ ଚର୍ମ ଫୋଡି, କୁଣ୍ଡେଇ ହେବା କିମ୍ବା ନିଶ୍ୱାସ ନେବାରେ କଷ୍ଟ ହେବା ଭଳି ଆଲର୍ଜି ହୋଇପାରେ। ପ୍ରଥମ ଥର ଖାଇବା ପୂର୍ବରୁ ଟିକେ ପରୀକ୍ଷା କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଲକ୍ଷଣଗୁଡ଼ିକ ଉପରେ ନଜର ରଖନ୍ତୁ।

ଥଣ୍ଡା ପ୍ରକୃତିର ଲୋକ: ଆୟୁର୍ବେଦ ଅନୁସାରେ, ଥଣ୍ଡା ପ୍ରକୃତିର ଲୋକ ତରଭୁଜ ଯୋଗୁଁ ଥଣ୍ଡା କିମ୍ବା ପାଚନ ସମସ୍ୟାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହୋଇପାରନ୍ତି। ଯଦି ପାଚନ ଶକ୍ତି ଦୁର୍ବଳ, ତେବେ ତରଭୁଜ ଖାଇବା ପୂର୍ବରୁ ସେଲେରୀ କିମ୍ବା କଳା ଲୁଣ ଖାଆନ୍ତୁ।

ପେଟ ଗ୍ୟାସ୍ କିମ୍ବା ବଦହଜମୀ ସମସ୍ୟା: ତରଭୁଜରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ପାଣି ଥାଏ, ଯାହା ଖାଇବା ପରେ ତୁରନ୍ତ ସେବନ କଲେ ଗ୍ୟାସ୍ ଏବଂ ପେଟ ଫୁଲିପାରେ। ଖାଇବା ପରେ ତୁରନ୍ତ ତରଭୁଜ ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ, ଅତି କମରେ ୧ ଘଣ୍ଟାର ବ୍ୟବଧାନ ରଖନ୍ତୁ।

ରାତିରେ ତରଭୁଜ ଖାଉଥିବା ବ୍ୟକ୍ତି: ରାତିରେ ତରଭୁଜ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ପାଚନକ୍ରିୟା ବାଧାପ୍ରାପ୍ତ ହୋଇପାରେ ଏବଂ ଏହାର ଥଣ୍ଡା ପ୍ରଭାବ ଯୋଗୁଁ ଥଣ୍ଡା ଏବଂ କାଶ ମଧ୍ୟ ବଢ଼ିପାରେ। କେବଳ ଦିନରେ ତରଭୁଜ ଖାଆନ୍ତୁ, ବିଶେଷତଃ ଅପରାହ୍ନରେ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଉଚିତ୍।

Comments are closed.