ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ; ଗତ ମାସରେ ଭାରତରେ ଶାକାହାରୀ ଖାଦ୍ୟର ମୂଲ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥିବାବେଳେ ମାଂସାହାରୀ ଥାଳିର ମୂଲ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇଛି। ‘କ୍ରିସିଲ ମାର୍କେଟ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସ ଆଣ୍ଡ ଆନାଲିଟିକ୍ସ’ (CRISIL) ଦ୍ୱାରା କରାଯାଇଥିବା ଏକ ଅନୁସନ୍ଧାନରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ, ଫେବୃଆରୀ ମାସରେ ଭେଜ୍ ଥାଳିର ମୂଲ୍ୟ ୭ ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି। ଏଥିସହିତ ନନଭେଜ୍ ଥାଳିର ମୂଲ୍ୟ ୯ ପ୍ରତିଶତ ହ୍ରାସ ପାଇଛି। କୁକୁଡାମାନଙ୍କ ଦରରେ ହ୍ରାସ ହେତୁ ନନଭେଜ୍ ଥାଳିର ହାରାହାରି ମୂଲ୍ୟରେ ହ୍ରାସ ଦେଖିବାକୁ ମିଳୁଛି।
ଫେବୃଆରୀ ମାସରେ ଶାକାହାରୀ ଥାଳିର ମୂଲ୍ୟ ୨୭.୫୦ ଟଙ୍କାକୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି | ଗତ ବର୍ଷ ଫେବୃଆରୀରେ ଏହାର ମୂଲ୍ୟ ୨୫.୬୦ ଟଙ୍କା ଥିଲା। ଗତ ଏକ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ପିଆଜ ଏବଂ ଟମାଟୋର ମୂଲ୍ୟ ଯଥାକ୍ରମେ ୨୯ ପ୍ରତିଶତ ଏବଂ ୩୮ ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି। ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଏହାର ପ୍ରଭାବ ସିଧାସଳଖ ଶାକାହାରୀ ଥାଳିଉପରେ ଦେଖିବାକୁ ମିଳୁଛି ।
ସୂଚନାଯୋଗ୍ୟ ଯେ ଭେଜ୍ ଥାଳିରେ ରୁଟି, ତରକାରୀ, ଡାଲି, ଭାତ, ଦହି ଏବଂ ସାଲାଡ୍ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ | ଯଦି ଜାନୁଆରୀ ୨୦୨୪ ସହିତ ତୁଳନାରେ କରାଯାଏ ତେବେ ଫେବୃଆରୀରେ ଭେଜ୍ ଥାଳି ୨ ପ୍ରତିଶତ ଶସ୍ତା ହୋଇଛି | ସେପଟେ ଫେବୃଆରୀ ମାସରେ କମିଛି ମାଂସାହାରୀ ଖାଇବାର ଦର । ଗତ ବର୍ଷର ସମାନ ଅବଧି ତୁଳନାରେ ନନଭେଜ ଥାଳିର ମୂଲ୍ୟ ୯ ପ୍ରତିଶତ ହ୍ରାସ ପାଇଛି ଏବଂ ପ୍ଲେଟ ପିଛା ୫୯.୨ ରୁ ହ୍ରାସ ପାଇଁ ୫୪ ଟଙ୍କା ହୋଇଛି । ଏହି ଥାଳିରେ ଡାଲି ବଦଳରେ ଚିକେନ୍ ତରକାରୀ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରାଯାଏ | ଗତ ଏକ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ବ୍ରଏଲର ଚିକେନ୍ ମୂଲ୍ୟରେ ୨୦ ପ୍ରତିଶତ ହ୍ରାସ ଘଟିଛି, ଯାହାର ପ୍ରଭାବ ନନଭେଜ୍ ଥାଳି ଉପରେ ପଡିଛି । ଯଦି ଜାନୁଆରୀ ୨୦୨୪ ସହିତ ତୁଳନା କରାଯାଏ, ତେବେ ନନଭେଜ୍ ଥାଳିର ମୂଲ୍ୟ ୪ ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି |
Comments are closed.