ମଧୁମେହ ରୋଗ ଏକ ମାରାତ୍ମକ ରୋଗ। ଦିନକୁ ଦିନ ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି । ଏହାକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରଖିବାକୁ ହେଲେ ଆମକୁ ଆମ ଶରୀରର ଯତ୍ନ ନେବାକୁ ହେବ । ଆମର ଦୈନନ୍ଦିନ ଚାଲିଚଳଣୀରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆଣିବାକୁ ହେବ। ମଧୁମେହରେ, ଯଦି ଆପଣ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବଜାୟ ରଖିବାରେ ବିଫଳ ହୁଅନ୍ତି, ତେବେ କିଡନୀ ରୋଗ, ହୃଦଘାତ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ରୋଗ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢ଼ି ଥାଏ । ତେବେ ମଧୁମେହ ରୋଗୀ କ୍ଷୀରରେ ହଳଦୀ, ଡାଲିଚିନି, ମେଥି ଏହି ୩ଟି ମସଲା କ୍ଷୀରରେ ମିଶାଇ ପିଇଲେ ମଧୁମେହ ରୋଗ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହିବ ।
ଡାଲଚିନି : ଖାଇବା ଦ୍ବାରା ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ସ୍ତର ହ୍ରାସ ପାଇଥାଏ, କାରଣ ଏଥିରେ ବହୁ ଜୈବ ସକ୍ରିୟ ଉପାଦାନ ଥାଏ। ଆନ୍ନାଲ୍ସ ଅଫ୍ ଫ୍ୟାମିଲି ମେଡିସିନ୍ ଏବଂ ଡାଇବେଟିସର ଏକ ଅନୁସନ୍ଧାନ ଅନୁଯାୟୀ, ଏହା ଟାଇପ୍-୨ ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କୁ ବହୁତ ଲାଭ ପ୍ରଦାନ କରିଥାଏ। ଏଥିପାଇଁ ଏକ ଗ୍ଲାସ କ୍ଷୀରରେ ଡାଲଚିନି ପାଉଡର ମିଶାଇ ପିଅନ୍ତୁ, ତେବେ ଏହାର ପ୍ରଭାବ କିଛି ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ଦେଖାଯିବ।
ମେଥି : ମେଥି ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ରାମବାଣଠୁ କମ୍ ନୁହେଁ। ଏହି ମସଲାରେ ଫାଇବର ମିଳିଥାଏ, ଯେଉଁ କାରଣରୁ ସୁଗାର ଲେଭଲ କମିଯାଏ ଏବଂ ରକ୍ତରେ ଗ୍ଲୁକୋଜ ସ୍ତର ହ୍ରାସ ପାଏ।
ହଳଦୀ : ଆମେ ରୋଷେଇରେ ହଳଦୀ ବ୍ୟବହାର କରିଥାଉ । ଏହା ରକ୍ତ ଗ୍ଲୁକୋଜର ସ୍ତରକୁ ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ । କାରଣ ଏଥିରେ କର୍କୁମିନ୍ ଥାଏ। ଆପଣ କ୍ଷୀର ସହିତ ମିଶ୍ରିତ କଞ୍ଚା ହଳଦୀ ପାଉଡର ମିଶାଇ ପିଇପାରିବେ। ମଧୁମେହ ବ୍ୟତୀତ ଏହା ଥଣ୍ଡା, ଫ୍ଲୁ, ଜ୍ୱର, ଗଳା ଯନ୍ତ୍ରଣା ଏବଂ ଫୁଲା ଠାରୁ ମଧ୍ୟ ଆରାମ ଦେଇଥାଏ।
Comments are closed.