ଭୁବନେଶ୍ବର:ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର କେବଳ ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ବୃଦ୍ଧି କରେ ନାହିଁ ବରଂ ଏହା ଔଷଧୀୟ ଗୁଣରେ ପରିପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଟେ। ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ,ବି,ସି,ଇ,କ୍ୟାଲସିୟମ,ଫସଫରସ୍ ଏବଂ ଆଇରନ୍ ଭଳି ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ରହିଛି, ଯାହା ଶରୀରକୁ ଅନେକ ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
ତେବେ ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ଖାଇବାର ଲାଭ ବିଷୟରେ ଅନେକ ଲୋକ ଜାଣି ନାହାନ୍ତି। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା…
-ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ରରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍ ଏ ଦୃଷ୍ଟିଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଏହାକୁ ନିୟମିତ ଭାବରେ ସେବନ କରିବା ଦ୍ୱାରା ଆଖି ଦୁର୍ବଳତା ଦୂର ହୁଏ।
-ସକାଳେ ଖାଲି ପେଟରେ ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ରର ରସ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ମେଟାବୋଲିଜିମ୍ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ ହୁଏ ଏବଂ ଶରୀରରେ ଜମା ହୋଇଥିବା ଚର୍ବି ଧୀରେ ଧୀରେ ହ୍ରାସ ପାଇବାକୁ ଲାଗେ। ଏହା ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ ଏବଂ ଶରୀରକୁ ବିଷମୁକ୍ତ କରେ।
-ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ। ଏଥିରେ ଥିବା ଆଣ୍ଟି-ଡାଇବେଟିକ୍ ଗୁଣ ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ସ୍ତରକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
-ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ରରେ ଥିବା ଫାଇବର ଏବଂ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ପାଚନ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ଉନ୍ନତ କରିଥାଏ। ଏହା ଗ୍ୟାସ୍, ଏସିଡିଟି ଏବଂ କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ଭଳି ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ଦେବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
-ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ରରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି ଏବଂ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ରହିଥାଏ, ଯାହା ଶରୀରର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି କରେ। ଏହା ସଂକ୍ରମଣକୁ ରୋକିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ ଏବଂ ଶରୀରକୁ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ରଖେ।
ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର କିପରି ଖାଇବେ?
ଖାଲି ପେଟରେ ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ରର ରସ ପିଅନ୍ତୁ। ଏହା ଶରୀରକୁ ଡିଟକ୍ସ କରେ ଏବଂ ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
ଖାଦ୍ୟରେ ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ। ପନିପରିବା, ଡାଲି ଏବଂ ଚଟଣିରେ ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ମିଶାଇଲେ ସ୍ୱାଦ ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉଭୟ ଲାଭ ମିଳିଥାଏ। ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ରେ ଚା ତିଆରି କରନ୍ତୁ, ଯାହା ଦ୍ବାରା ପାଚନ ଏବଂ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ମଜବୁତ ହୁଏ।
ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର କେବଳ ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ବୃଦ୍ଧି କରେ ନାହିଁ, ବରଂ ଏହା ଅନେକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମସ୍ୟା ଦୂର କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଏହାକୁ ନିୟମିତ ଭାବରେ ଖାଦ୍ୟରେ ସାମିଲ କରି, ଉତ୍ତମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ଦୃଢ଼ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ହାସଲ କରିପାରିବେ।
Comments are closed.