Latest Odisha News

ମାଟିଆ, କଳା, ନାଲି ନା ଧଳା, ଜାଣନ୍ତୁ କେଉଁ ରଙ୍ଗର ଚାଉଳ ଶରୀର ପାଇଁ ବେଶି ଲାଭଦାୟକ

ଭୁବନେଶ୍ଵର: ସାଧାରଣତଃ ସମସ୍ତ ଭାରତୀୟଙ୍କ ଘରେ ଧଳା ଚାଉଳ ଖିଆଯାଏ । ଏହା ଖାଇବାରେ ବହୁତ ସ୍ଵାଦିଷ୍ଟ ହୋଇଥାଏ । ଏବଂ ସବୁଠାରୁ ବଡ କଥା ହେଲା ଏହାକୁ ରାନ୍ଧିବା ପ୍ରଣାଳି ଅତି ସହଜ । ତେବେ କଣ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ଧଳା ଚାଉଳ ଛଡା କିଛି ଲୋକ କଳା, ମାଟିଆ ଏବଂ ନାଲି ଚାଉଳ ଖାଇଥାନ୍ତି । ଏହି ପ୍ରକାର ଚାଉଳରୁ ଅନେକ ଫାଇଦା ମଧ୍ୟ ମିଳିଥାଏ । କିନ୍ତୁ ଧଳା ଚାଉଳ ଅପେକ୍ଷା କଳା, ମାଟିଆ ଏବଂ ନାଲି ଚାଉଳରେ ଅଧିକ ଭିଟାମିନ୍ ଗୁଣ ରହିଥାଏ । ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହି ୪ପ୍ରକାର ଚାଉଳ ମଧ୍ୟରେ ଥିବା ପାର୍ଥକ୍ୟ ବିଷୟରେ…

ଧଳା ଚାଉଳ

ଧଳା ଚାଉଳ ଆମ ଶରୀରକୁ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଇଥାଏ । ଧଳା ଚାଉଳରେ ସରଣ କାର୍ବିହାଡ୍ରେଟ୍ ଥାଏ । ଏହାକୁ ହଜମ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ଶରୀରକୁ ସହଜ ହୋଇଥାଏ ଓ ପୋଷକ ତତ୍ଵ ଓ କାର୍ବୋହାଡ୍ରେଟ୍ କୁ ଅବଶୋଷିତ କରିଥାଏ । ଧଳା ଚାଉଳ ସେହି ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ଉତ୍କୃଷ୍ଟ ବିକଳ୍ପ ଯାହାକୁ ତୁରନ୍ତ ଶକ୍ତି ଆବଶ୍ୟକତା ଥିବ । ଯେପରିକି ଆଥେଲେଟିକ୍ ବା ଅଧିକ ସମୟ ଧରି ବ୍ୟାୟାମ କରୁଥିବା ବ୍ୟକ୍ତି ।

ମାଟିଆ ଚାଉଳ

ଏକ ଜଟିଳ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍ ଯାହା ଫାଇବର, ପ୍ରୋଟିନ୍ ରେ ଭରପୂର | ଯଦି କିଛି ଲୋକଙ୍କର ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ହଜମ ଜନିତ ସମସ୍ୟା ଥାଏ ତେବେ ସେମାନଙ୍କ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏହି ଚାଉଳକୁ ହଜମ କରିବା ଅଧିକ କଷ୍ଟସାଧ୍ୟ ହୋଇପାରେ | ସହଜରେ ହଜମ ହେଉଥିବା ଧଳା ଚାଉଳ ଉତ୍ତେଜନାକୁ ହ୍ରାସ କରିବାର ଏକ ଉତ୍ତମ ଉପାୟ, କିନ୍ତୁ ବାଦାମୀ ଚାଉଳ ଟିକେ ମନ୍ଥର କାମ କରେ | ଯଦି ଆପଣଙ୍କ ପେଟ ଜନିତ ସମସ୍ୟା ରହିଛି କିମ୍ବା ଡାଇରିଆ ଭଳି ଲକ୍ଷଣ ରହିଛି ତେବେ ଆପଣ ଏହି ମାଟିଆ ଚାଉଳ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ ।

ନାଲି ଚାଉଳ

ଧଳା ଚାଉଳ ତୁଳନାରେ ନାଲି ଚାଉଳ ସେତେଟା ସାଧାରଣ ନୁହେଁ । ଏହି ଚାଉଳ ବହୁତ ମହଙ୍ଗା ହୋଇଥାଏ | ଏହା ବ୍ୟତୀତ ସାଧାରଣତ ସ୍ଥାନୀୟ ଦୋକାନ ମାନଙ୍କରେ ସହଜରେ ମିଳିନଥାଏ । ନାଲି ଚାଉଳ ଆପଣଙ୍କୁ ପ୍ରତ୍ୟେକ ପରିସ୍ଥିତିରେ ସ୍ଵାସ୍ଥ୍ୟଗତ ଲାଭ ଦେଇଥାଏ | ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟରେ ଭରପୂର ନାଲି ଚାଉଳରେ ସେଲେନିୟମ୍, ଭିଟାମିନ୍ ସି ଏବଂ ବିଟା-କାରୋଟିନ୍ ପରି ଅନେକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଥାଏ |

କଳା ଚାଉଳ

କଳା ଚାଉଳ ସ୍ଵାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଭଲ ବୋଲି କୁହାଯାଏ । ଏଥିରେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିବା ଆଣ୍ଟୋସିୟାନିନ ଆଖି ପାଇଁ ଭଲ ଅଟେ | ଏହାକୁ ନିୟମିତ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମୋତିଆବିନ୍ଦୁ ଏବଂ ମଧୁମେହିକ ରେଟିନୋପାଥି ଭଳି ବିପଦ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ | କଳା ଚାଉଳରେ ଥିବା ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଗୁଣ ହୃଦୟକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ଏବଂ ମଧୁମେହ ଭଳି ରୋଗରେ ପୀଡିତ ଲୋକଙ୍କ ଶରୀରରେ ଚିନିର ମାତ୍ରାକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରଖେ ।

Comments are closed.