Latest Odisha News

BREAKING NEWS

ମାଛ ନା ଚିକେନ, କେଉଁଥିରେ ଅଛି ଅଧିକ ପ୍ରୋଟିନ୍, ଜାଣନ୍ତୁ…

ଭୁବନେଶ୍ଵର: ଉଭୟ ଚିକେନ ଓ ମାଛରେ କମ୍ ପରିମାଣର ଫ୍ୟାଟ ଓ କ୍ୟାଲୋରି ରହିଥାଏ । ଏହା ପ୍ରୋଟିନ୍ ର ଭଲ ଉତ୍ସ ମଧ୍ୟ । ଏଥିରୁ ଭିଟାମିନ, ଆଇରନ ଓ ଓମେଗା-୩ ଫ୍ୟାଟ୍ ସହିତ ଅନେକ ପୋଷଣ ମଧ୍ୟ ମିଳିଥାଏ । ତେବେ ମାଛ ଏବଂ ଚିକେନ୍ ମଧ୍ୟରୁ କେଉଁଥିରେ ଅଧିକ ପରିମାଣର ପ୍ରୋଟିନ୍ ଥାଏ ସେ ନେଇ ସବୁବେଳେ ଲୋକ ଦ୍ଵନ୍ଦରେ ପଡିଥାନ୍ତି । ଅଧିକାଂଶ ଲୋକ ଜାଣନ୍ତି ଯେ ମାଛ ଏବଂ ଚିକେନ୍ ମଧ୍ୟରେ ବହୁତ ପାର୍ଥକ୍ୟ ଅଛି | ଏହି ଦୁଇଟିର ଗଠନ, ସ୍ୱାଦ ଏବଂ ରନ୍ଧନ ପ୍ରଣାଳୀରେ ସର୍ବଦା ପାର୍ଥକ୍ୟ ରହିଥାଏ । ଉଭୟ ମାଛ ଓ ଚିକେନରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣର ପ୍ରୋଟିନ୍ ଥାଏ । କିନ୍ତୁ କେବେ କେବେ ମନକୁ ପ୍ରଶ୍ନ ଆସେ ଶରୀର ପାଇଁ କେଉଁଟା ସବୁଠୁ ଭଲ ? କେଉଁଥିରେ ଅଧିକ ପ୍ରୋଟିନ ଥାଏ ? ଇତ୍ୟାଦି । ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ସେ ବିଷୟରେ…

ମାଛ ଏବଂ ଚିକେନ୍‌ ମଧ୍ୟରେ ବହୁତ ପାର୍ଥକ୍ୟ ଅଛି | ମାଛ ନଦୀ, ସମୁଦ୍ରରୁ ଆସିଥାଏ ଏବଂ କୁକୁଡ଼ାମାନେ ସ୍ଥଳଭାଗରେ ବଢିଥାନ୍ତି | ପ୍ରଥମ ପାର୍ଥକ୍ୟ ହେଉଛି ସ୍ୱାଦ ଏବଂ ଗଠନ | ମାଛ ଚିକେନ୍ ଅପେକ୍ଷା ନରମ ଅଟେ | ଏହାର ମାଂସପେଶୀରେ ତନ୍ତୁ ଅଛି | ମାଛ ଖାଇବାବେଳେ, ସାଧାରଣତଃ କଣ୍ଟାର ଶିକାର ହେବାକୁ ପଡିଥାଏ | ଚିକେନ୍ ର ସ୍ଵାଦ ଟିକେ ଭିନ୍ନ ଅଟେ | ଚିକେନକୁ ସିଜଲିଙ୍ଗ, ସସ୍ କିମ୍ବା ମାରିନେଡ କରିକି ଖାଇଲେ ତାହାର ସ୍ଵାଦରେ ଟିକେ ଭଲ ଲାଗିଥାଏ । ଅନ୍ୟପକ୍ଷରେ, ମାଛର ସ୍ୱାଦ ଆପଣ ଖାଉଥିବା ମାଛର ପ୍ରକାର ଉପରେ ନିର୍ଭର କରେ |  ଏହି ମାଛ ମିଠା ହୋଇପାରେ କିମ୍ବା ଲୁଣି ଅଥବା ତେଲିଆ ହୋଇଥାଇପାରେ ।

ସେଲମନ ଏବଂ ଟୁନା ମାଛରେ କ୍ୟାଲୋରୀ ବହୁତ ଅଧିକ ପରିମାଣରେ ଥାଏ | ଏହାକୁ ଭାଜି ଖାଇବା ଦ୍ଵାରା ଶରୀରରେ ଚର୍ବି ବଢିଥାଏ । ଭଜା ମାଛ ଏବଂ ଚିକେନ୍ ନଗେଟସରେ ଅଧିକ କ୍ୟାଲୋରୀ ରହିଥାଏ | ଯଦି ଆପଣ ମାଂସାହାରୀ ତେବେ ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ ମାଛ କିମ୍ବା ଚିକେନ୍ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କଲେ ଅନେକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟଗତ ଫାଇଦା ମିଳିଥାଏ, ଯାହା ଏକ ସନ୍ତୁଳିତ ଖାଦ୍ୟ ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ | ମାଛ ଖାଇବା ଦ୍ଵାରା ଆପଣଙ୍କୁ ପ୍ରୋଟିନ୍ ମିଳିବା ସହିତ ଅନେକ ସ୍ଵାସ୍ଥ୍ୟଗତ ଫାଇଦା ମଧ୍ୟ ମିଳିଥାଏ । ସବୁଠାରୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଲାଭ ହେଉଛି ଓମେଗା -୩ ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍, ଯାହା ଆମ ଶରୀର ପ୍ରାକୃତିକ ଭାବରେ ଉତ୍ପାଦନ କରିପାରିବ ନାହିଁ | ଏହା ଶରୀରରେ ପ୍ରଦାହ ଏବଂ ଚାପ ସ୍ତରକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ | ଯାହା ହୃଦରୋଗ ସହିତ ଅନେକ ରୋଗର ମୂଳ କାରଣ | ଅଧିକ ଫ୍ୟାଟ ଥିବା ମାଛ ଆପଣଙ୍କ ଟ୍ରାଇଗ୍ଲାଇସରାଇଡକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରଖେ ଏବଂ ଭିଟାମିନ୍ D ସ୍ତରକୁ ମଧ୍ୟ ବଢାଇଥାଏ ।

Comments are closed.