ଭୁବନେଶ୍ଵର: ତମ୍ବା ପାତ୍ରରେ ପାଣି ପିଇବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ | କୁହାଯାଏ ଯେ ତମ୍ବା ପାତ୍ରରେ ପାଣି ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ ଏବଂ ହଜମ ଶକ୍ତି ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ହୋଇଥାଏ | ତେବେ ତମ୍ବା ପାତ୍ରରେ ପାଣି ପିଉଥିବା ଲୋକମାନେ ଅନେକ ସମୟରେ କିଛି ଭୁଲ କରି ବସନ୍ତି ଯାହା ସେମାନେ କରିବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ | ଭାରତରେ ତମ୍ବା ବାସନ ବହୁଳ ଭାବରେ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ | ରାନ୍ଧିବା ଆରମ୍ଭ କରି ପାନୀୟ ଜଳ ରଖିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସବୁଥିରେ ତମ୍ବା ବାସନ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ | ଏହାର ଅନେକ ଲାଭ ଅଛି |
ଆଧୁନିକ ଜୀବନଶୈଳୀରେ, ଅନେକ ଲୋକ ଅଛନ୍ତି ଯେଉଁମାନେ ରସ, କାଚ ଏବଂ ଷ୍ଟିଲରେ ନିର୍ମିତ ବାସନ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତି । କିନ୍ତୁ ଅନେକ ଲୋକଙ୍କ ଘରେ ତମ୍ବା ବାସନର ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ । ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ଅନୁଯାୟୀ, ତମ୍ବା ପାତ୍ରରେ ପାଣି ପିଇବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ଏଥିରେ ପାଣି ରଖି ଏହାକୁ ପିଇବା ଦ୍ଵାରା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢିଥାଏ |
ତେବେ ତମ୍ବା ବାସନ ଯଦି ବ୍ୟବହାର କରୁଛନ୍ତି ତେବେ କିଛି କଥା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ଵ ଦେବା ଆବଶ୍ୟକ । ଯାଦି ଆପଣ ତମ୍ବା ପାତ୍ରରେ ପାଣି ରଖୁଛନ୍ତି ତେବେ ଦିନ ସାରା ସେହି ପାଣି ରଖନ୍ତୁ ନାହିଁ । ଦିନସାରା ତମ୍ବା ପାତ୍ରରେ ପାଣି ରଖି ପିଇବା ଦ୍ଵାରା ଶରୀରରେ ତମ୍ବାର ପରିମାଣ ବଢିଯାଇଥାଏ | ଯେଉଁ କାରଣରୁ ମୁଣ୍ଡ ବୁଲାଇବା, ପେଟ ଯନ୍ତ୍ରଣା, କିଡନୀ ବିଫଳତା ଭଳି ଗମ୍ଭୀର ସମସ୍ୟା ଦେଖାଯାଏ |
ଭୁଲରେ ମଧ୍ୟ ତମ୍ବା ପାତ୍ରରେ ଲେମ୍ବୁ କିମ୍ବା ମହୁ ମିଶାନ୍ତୁ ନାହିଁ | କାରଣ ଏହି ଦୁଇଟି ଜିନିଷ ଏକାଠି ହେଲେ ସେ ପାତ୍ରରେ ବିଷାକ୍ତ ପ୍ରକ୍ରିୟା ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥାଏ । ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇପାରେ | ଏକ ତମ୍ବା ପାତ୍ରରେ ଲେମ୍ବୁ ପକାଇ ଖାଇବା ଦ୍ଵାରା ପେଟ ଯନ୍ତ୍ରଣା, ଗ୍ୟାସ୍ ଏବଂ ବାନ୍ତି ହୁଏ | ତମ୍ବା ପାତ୍ରରେ ସବୁବେଳେ ପାଣି ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ ଅମ୍ଳତା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ । ତମ୍ବା ପାତ୍ରରେ ଖଟା ଜିନିଷ ରଖନ୍ତୁ ନାହିଁ | ଏହା ଦ୍ଵାରା ପାତ୍ରରେ ଥିବା ଖାଦ୍ୟ ସମ୍ପୁର୍ଣ୍ଣ ବିଷାକ୍ତ ହୋଇଯାଇଥାଏ ।
ତମ୍ବା ପାତ୍ରରେ ପାଣି ପିଇବା ପୂର୍ବରୁ କିଡନୀ ଏବଂ ହୃଦ୍ ରୋଗୀମାନେ ଡାକ୍ତରଙ୍କ ସହିତ ପରାମର୍ଶ କରିବା ଆବଶ୍ୟକ | ଯଦି ଆପଣ ତମ୍ବା ବୋତଲରେ ପାଣି ପିଉଛନ୍ତି ତେବେ ଏହାକୁ ସପ୍ତାହରେ ତିନିଥର ସଫା କରନ୍ତୁ । ତମ୍ବା ବାସନକୁ ସଠିକ୍ ଭାବରେ ସଫା ସୁତୁରା ରଖିବା ଉଚିତ୍ । ନହେଲେ ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ପ୍ରମାଣିତ କରିପାରେ | ତେଣୁ, ତମ୍ବା ବାସନକୁ ଲେମ୍ବୁ ଏବଂ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ସଫା କରନ୍ତୁ |
Comments are closed.