ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ : ଆଜିକାଲିର ବ୍ୟସ୍ତ ବହୁଳ ଜୀବନଶୈଳୀ ମଧ୍ୟରେ ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ସ୍ବପ୍ନ ପାଲଟିଛି । ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱରେ ଭରପୂର ସବୁଜ ପନିପରିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ । ବିଶେଷକରି କୋବି । ଯଦିଓ ଅନେକ ଲୋକ କୋବି ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି ନାହିଁ । କିନ୍ତୁ ଏହା ଆମ ଶରୀରକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ ବେଶ୍ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ ।
କୋବିରେ କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ପୋଟାସିୟମ, ଭିଟାମିନ୍ ଏ, ସି ଏବଂ କେ ସହିତ ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ରହିଥାଏ । ଲୋକମାନେ ଏହାକୁ ଅନେକ ଉପାୟରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ଖାଆନ୍ତି | କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି କୋବି ଚୋପା ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟବସ୍ଥା ବଜାୟ ରଖିବାରେ କେତେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ । ତେବେ ପ୍ରଶ୍ନ ଉଠୁଛି କୋବି ଚୋପା କେତେ ଲାଭଦାୟକ? ଏହା କେଉଁ ରୋଗରୁ ଏହା ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ? ସୁପ୍ ତିଆରି କରିବାର ପଦ୍ଧତି କ’ଣ? ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା….
କୋବି ପତ୍ର ସାଧାରଣତଃ କୋବି ସୁପରୁ ଆମକୁ ଭିଟାମିନ୍ ସି ସମେତ ଅନେକ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଉପାଦାନ ମିଳିଥାଏ । ଯାହା ଆମ ଶରୀରରେ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଏ । ପେଟ ସମସ୍ୟା ହ୍ରାସ କରିବାକୁ ମଧ୍ୟ କୋବି ପତ୍ର ସହାୟକ ହୁଏ । କୋଷ୍ଠ କାଠିନ୍ୟ ଦୂର କରିବା ସହ ଅନ୍ତନଳୀ ସଫା ରଖେ ଏବଂ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ସାହାର୍ଯ୍ୟ କରେ । ପ୍ରତି ଦିନ କୋବି ସୁପ୍ ପିଇଲେ ଓଜନ ହ୍ରାସ ହୋଇଥାଏ । ଏବଂ ଏହା ଆମକୁ ବାରମ୍ବାର ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବାରୁ ବାରଣ କରିଥାଏ । ତେବେ ପ୍ରଶ୍ନ ଉଠୁଛି ଏହାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କିପରି କରିବା ।
କୋବି ସୁପ୍ ତିଆରି କରିବାର ପଦ୍ଧତି ବହୁତ ସହଜ । ଏହାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ କୋବିକୁ ଲମ୍ବା ଲମ୍ବା କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ବର୍ତ୍ତମାନ 2 କପ୍ କଟା କୋବି ଖଣ୍ଡ ନେଇ ୬ରୁ ୭ କପ୍ ପାଣିରେ ରଖନ୍ତୁ । ଏହା ଫୁଟିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ନିଆଁରେ ବସାନ୍ତୁ । ଏହା ସହିତ କିଛି ପିଆଜ, ହାଲୁକା କଳା ଲୁଣ ଏବଂ କଳା ଲଙ୍କା ମିଶାନ୍ତୁ । ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହି ଚୋପାକୁ ଟିକେ ମୋଟା କରିବା ପାଇଁ, ଆପଣ ଏଥିରେ ଅଧା ଚାମଚ ମହୁ ମଧ୍ୟ ମିଶାଇ ପାରିବେ । ପରେ ଏହା ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେବା ପରେ ଏହାକୁ ଫିଲ୍ଟରିଂ କରି ପିଅନ୍ତୁ |
Comments are closed.