ଭୁବନେଶ୍ୱର: ଅତ୍ୟଧିକ ତେଲରେ ରନ୍ଧା ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ତଥା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପ୍ରତି ବିପଦ ସମ୍ପର୍କରେ ଜନସଚେତନତା ବୃଦ୍ଧି କରିବା ପାଇଁ ଅଙ୍ଗନୱାଡି କେନ୍ଦ୍ର (AWC) ଏବଂ ଶିଶୁ-ଯତ୍ନ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ (ସିସିଆଇ) ରେ ‘ତୈଳ ବୋର୍ଡ’ ଲଗାଇବାକୁ ଓଡ଼ିଶା ସରକାର ଜିଲ୍ଲାପାଳ ମାନଙ୍କୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଇଛନ୍ତି।
ସମସ୍ତ ସରକାରୀ ପରିଚାଳିତ ଉଚ୍ଚଶିକ୍ଷା ପ୍ରତିଷ୍ଠାନଗୁଡ଼ିକୁ କ୍ୟାମ୍ପସରେ ଅସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ଏବଂ ଜଙ୍କ ଫୁଡ୍ ବିକ୍ରୟକୁ କଡ଼ାକଡ଼ି ନିଷେଧ କରିବା ଏବଂ କ୍ୟାଣ୍ଟିନ୍ କିମ୍ବା କାଫେଟେରିଆର କାନ୍ଥରେ ‘ତେଲ ଏବଂ ଚିନି’ ବୋର୍ଡ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବାକୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦିଆଯିବାର ଦୁଇ ମାସ ପରେ ଏହି ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦିଆଯାଇଛି।
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଭାଗ ଦ୍ୱାରା ତୈଳ ଯୁକ୍ତ ଖାଦ୍ୟ ଏବଂ ଷ୍ଟ୍ରିଟ୍ ଫୁଡ୍ ବ୍ୟବହାର ବୃଦ୍ଧି ସମ୍ପର୍କରେ ଚିନ୍ତା ପ୍ରକଟ କରି ସରକାର ଏହି ପଦକ୍ଷେପ ନେଇଛନ୍ତି। ଯେଉଁ ଗୁଡ଼ିକ ହୃଦରୋଗ, ମେଦ ବହୁଳତା, ଯକୃତ ସମସ୍ୟା ଏବଂ ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପର ବିପଦ ସହିତ ଜଡିତ।
ମହିଳା ଏବଂ ଶିଶୁ ବିକାଶ ବିଭାଗ (WCD)ର ନିର୍ଦ୍ଦେଶନାମାରେ ଅଙ୍ଗନବାଡ଼ି କେନ୍ଦ୍ର ଏବଂ ସିସିଆଇ ବ୍ୟତୀତ, ‘ତୈଳ ବୋର୍ଡ’ ଜିଲ୍ଲା ପ୍ରଶାସନ ଅଧୀନରେ ପରିଚାଳିତ ୱାନ୍-ଷ୍ଟପ୍ ସେଣ୍ଟର, ଶକ୍ତି ସଦନ, ଶକ୍ତି ନିବାସ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଆବାସିକ ସୁବିଧାରେ ଲଗାଯିବା ନେଇ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରାଯାଇଛି।
ଏହି ବୋର୍ଡଗୁଡ଼ିକରେ ସିଙ୍ଗଡ଼ା, ପକୋଡ଼ା, ଆଳୁ ଚପ୍ସ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଡିପ୍-ଫ୍ରାଏଡ୍ ଜିନିଷ ଭଳି ଖାଦ୍ୟରେ ତେଲର ଆନୁମାନିକ ପରିମାଣ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବା ଉଚିତ ଏବଂ ନିୟମିତ ଭାବରେ ଏପରି ଖାଦ୍ୟ ଗ୍ରହଣ କଲେ ସମ୍ଭାବ୍ୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପରିଣାମର ରୂପରେଖା ଦେବାକୁ ପଡିବ ବୋଲି କୁହାଯାଇଛି।
Comments are closed.