ଆମ ଦେଶୀ ଜଳବାୟୁକୁ ଅନୁଧ୍ୟାନ କରି ଭାରତୀୟ ଖାଦ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞ ଦଳ ଶୀତଦିନିଆ ଖାଦ୍ୟ ବିଷୟରେ ଜଣାଇଛନ୍ତି। ଏଗୁଡ଼ିକୁ ‘ଶୀତରେ ସୁପର ଫୁଡ୍’ ନାମ ଦିଆଯାଇଛି । ସାଧାରଣତଃ ଘରେ ଘିଅର ବ୍ୟବହାର ଅଧିକ ହୋଇଥାଏ । ସମସ୍ତେ ଶୀତଦିନେ ଦେଶୀ ଘିଅ ଖାଇବାକୁ ଅଧିକ ପସନ୍ଦ କରିଥାନ୍ତି । ସେହିପରି ଶୀତଦିନେ ଅଁଳା,ମେଥି,ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗ ଖାଇବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟପାଇଁ ଉପକାରୀ ।
ଦେଶୀ ଘିଅକୁ ଗରମ ଡାଲି ନଚେତ୍ ପରଟାରେ ଲଗାଇ ଖାଇଲେ ଶରୀରକୁ ଶକ୍ତି ମିଳେ। ତା’ ସହ ଦେଶୀ ଘିଅ ଖାଇଲେ ଶୀତରେ ହେଉଥିବା ଶୁଷ୍କ ତ୍ବଚାର ସମସ୍ୟା ଦୂରେଇ ଯାଏ।
ଏ ଋତୁରେ ପ୍ରତିଦିନ ଗୋଟିଏ ଅଁଳା ଖାଇଲେ ବି ଶରୀରକୁ ପୋଷଣ ମିଳୁଥିବା ବିଶେଷଜ୍ଞ କହିଛନ୍ତି ।
ମେଥି, ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗ ତରକାରି କିମ୍ବା ପରଟା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ନିୟମିତ ଭାବେ ଶୀତରେ ଖାଆନ୍ତୁ।
ଭିଟାମିନ୍ ସି ଓ କେ ଯୁକ୍ତ ଖାଦ୍ୟ ଶୀତରେ ଖାଇଲେ ହାଡ଼ଗୋଡ଼ ମଜବୁତ୍ ହୁଏ।
BREAKING NEWS
- ‘ରାଜ୍ୟକୁ ଦରକାର ବେଶୀ କ୍ଷମତା’: ବିଧାନସଭାରେ ସ୍ବାୟତ୍ତ ପ୍ରସ୍ତାବ ରଖିଲେ ତାମିଲନାଡୁ ସରକାର
- ୱାକଫ୍ ବିଲ୍ ପରେ ୟୁସିସି ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଛନ୍ତି କି ମୋଦି ସରକାର?
- ଅମରନାଥ ଯାତ୍ରା ପାଇଁ ଅଫଲାଇନ୍ ପଞ୍ଜୀକରଣ ଆରମ୍ଭ, ବ୍ୟାଙ୍କ୍ ବାହାରେ ଗହଳି ଜମୁଛି
- ମେହୁଲ ଚୌକସିର ରହସ୍ୟମୟୀ ଗାର୍ଲଫ୍ରେଣ୍ଡ
- ପାକିସ୍ତାନର ଆତଙ୍କୀ ଚେହେରା
- ପୂର୍ବତନ ଧର୍ମଶାଳା ବିଧାୟକଙ୍କ ଗାଡ଼ିକୁ ଆକ୍ରମଣ ଘଟଣାରେ ୪ ଗିରଫ
- UPI ସର୍ଭର କ୍ରାସ୍ ହୋଇଯାଇଥିଲେ କିପରି କରିବେ ଅନଲାଇନ୍ ପେମେଣ୍ଟ? ଜାଣନ୍ତୁ…
- କେମିତି କଟିବ ନୂତନ ବର୍ଷ, କ’ଣ କହୁଛି ନୂଆ ପଞ୍ଜିକା?
- ନମ୍ବର ସେଭ୍ ନଥିଲେ ମଧ୍ୟ ହ୍ୱାଟ୍ସଆପରେ ଆସିବ ସମସ୍ତ କଲ୍, ଏହି ଟ୍ରିକ୍ ଆପଣାନ୍ତୁ..
- ଗମ୍ଭୀର ହେଉଛି ଦିଲ୍ଲୀ ପ୍ରଦୂଷଣ: ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଲେ, ’୧୦ ବର୍ଷ କମାଇଦେବ ଆୟୁଷ’
Comments are closed.