ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ଚିକେନ ଲଲିପପ୍ । ଜାଣି ରଖନ୍ତୁ ଏହାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାର ପ୍ରଣାଳୀ ।
ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ:
ଚିକେନ (ଲେଗ୍ ପିସ୍) – ୬, ଅଣ୍ଡା – ୧, କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋର – ୧ କପ, ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ – ୧ ଚେବୁଲ ଚାମଚ, ଅଦା ପେଷ୍ଟ – ୧ ଚାମଚ, ଲୁଣ – ଏକ ଚାମଚ, ତେଲ – ଡିପ୍ ଫ୍ରାଇ କରିବା ପାଇଁ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:
-ମିକ୍ସିଂ ବାଉଲରେ ଚିକେନ, ଅଣ୍ଡା, କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋର, ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, ଅଦା ପେଷ୍ଟ ଏବଂ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ପାଣି ଦେଇ ଭଲଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଚିକେନ ପିସକୁ ସେହି ମିଶ୍ରଣରେ ଭଲଭାବରେ ଗୋଳାଇ ଅଧ ଘଣ୍ଟା ପର୍ୟ୍ୟନ୍ତ ଛାଡି ଦିଅନ୍ତୁ।
-କଡାରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ହୋଇଯିବା ପରେ ଚିକେନକୁ ପ୍ରଥମେ ହାଇ ଆଞ୍ଚରେ ଏବଂ ପରେ ଧୀମା ଆଞ୍ଚରେ ଦୁଇ ମିନିଟ ପର୍ୟ୍ୟନ୍ତ ଡିପ ଫ୍ରାଇ କରନ୍ତୁ। ଯାହାଦ୍ବାରା ତାହା ଭଲଭାବରେ ହୋଇଯିବ।
-ଏହାପରେ ଚିକେନକୁ ବାହାର କରି ପ୍ଲେଟରେ ରଖନ୍ତୁ। କ୍ରିସପି କରିବା ପାଇଁ ସର୍ଭ କରିବାର ଠିକ ପୂର୍ବରୁ ତେଲକୁ ପୁନର୍ବାର ଗରମ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଚିକେନକୁ ସୁନେଲି ରଙ୍ଗ ହେବା ଯାଏଁ ଫ୍ରାଇ କରନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଗରମା ଗରମ ସର୍ଭ କରନ୍ତୁ।