Latest Odisha News

ଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣା ଦୂର କରେ ଘିଅ ଓ ଚିନି

ଓଡ଼ିଶା ସମ୍ବାଦ ବ୍ୟୁରୋ: ଯଦି ଆପଣ ସବୁ ସମୟରେ କ୍ଳାନ୍ତ ଅନୁଭବ କରୁଛନ୍ତି କିମ୍ବା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଛି, ଚର୍ମର ଚମକ ହଜିଯାଉଛି, ହାଡ ଦୁର୍ବଳ ହେଉଛି, ତେବେ ଏହିପରି ସମସ୍ତ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇବା ପାଇଁ ଘିଅ ଏବଂ ଚିନି ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ। ଏହି ଉଭୟର ମିଶ୍ରଣ ସେବନ କରିବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣ ନିଜ ଶରୀରକୁ ମଜବୁତ କରିପାରିବେ।

ଯଦି ଆପଣ ଚାହୁଁଛନ୍ତି ଯେ ଆପଣଙ୍କ ହାଡ ମଜବୁତ ରହୁ ତେବେ ଆପଣ ଘିଅ ଓ ଚିନିକୁ ମିଶାଇ ଖାଇ ପାରିବେ। ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ସେବନ କଲେ ଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣାରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳେ। ଘିଅରେ କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ ଏବଂ ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ଭରପୂର ଥାଏ। ଏଥି ସହିତ, ଘିଅ ଏବଂ ଚିନି ମିଶାଇ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମେଟାବୋଲିଜିମ୍ ବଢିଥାଏ। ଶରୀରର ଓଜନ ସନ୍ତୁଳନ କରିବାରେ ଏହା ପ୍ରଭାବଶାଳୀ। କିଛି ଲୋକ ଓଜନ ବଢିଯିବା ଭୟରେ ଘିଅ ଖାଆନ୍ତି ନାହିଁ। କିନ୍ତୁ ଘିଅରେ ଭଲ ଚର୍ବି ରହିଥାଏ ଯାହା ଓଜନ ବଢାଏ ନାହିଁ।

ଏକ ବଡ଼ ଚାମଚରେ ଚିନି ମିଶାଇ ମଧ୍ୟାହ୍ନ ଭୋଜନ ପରେ ଏହାକୁ ଖାଇବାକୁ ପଡିବ। ଏହି ଦୁଇଟି ମିଶ୍ରଣ ଖାଇବାର ଅଧ ଘଣ୍ଟା ଯାଏଁ ପାଣି ପିଅନ୍ତୁ ନାହିଁ। ଏହା କ୍ଷତିକାରକ। ତେଣୁ ବର୍ତ୍ତମାନଠାରୁ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଆରମ୍ଭ କରନ୍ତୁ। ଘିଅ ଏବଂ ଚିନି ମିଶାଇ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢିଥାଏ। ଶରୀରରେ ଜମା ହୋଇଥିବା ଚର୍ବିକୁ ତରଳାଇବାରେ ଏହାର ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ। ଏହି ସମୟରେ, ଏହା ଶରୀରକୁ ଡିଟକ୍ସାଇଫ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।

Comments are closed.