ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ କେତେ ଉପକାରୀ ତାହା ପ୍ରାୟ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଜଣା। କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ ମାତ୍ରା ମଧ୍ୟ ସନ୍ତୁଳିତ ରହିବା ଉଚିତ୍। କାରଣ ଉଚ୍ଚ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ ଏବଂ ନିମ୍ନ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ ଉଭୟ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହାନିକାରକ। ତେଣୁ ଭଲ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସହିତ ଖାଦ୍ୟ ଗ୍ରହଣ କରିବା ନିହାତି ଆବଶ୍ୟକ । ଔଷଧ ବ୍ୟତୀତ, ଘରୋଇ ଉପଚାର ମଧ୍ୟମରେ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍କୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରାଯାଇପାରିବ।
ଗ୍ରୀନ୍ ଟି, ଓଟ୍ ଡ୍ରିଙ୍କସ୍, ସୋୟା ଡ୍ରିଙ୍କସ୍ ଏବଂ ପ୍ଲାଣ୍ଟ ମିଲ୍କ ସ୍ମୁଦି ସମେତ ଅନେକ ପ୍ରକାରର ପାନୀୟରେ ଏପରି ଯୌଗିକ ଥାଏ ଯାହା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ ସ୍ତରକୁ କମ କିମ୍ବା ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିପାରେ। ଏହି ଡ୍ରିଙ୍କସ୍ର ନାଁ ହେଉଛି ‘ଅଁଳା ଏବଂ ଗାଜର ଜୁସ୍’। ଅଁଳା ଏବଂ ଗାଜର ଉଭୟ ଏପରି ଜିନିଷ ଯାହା ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ।
ଅଁଳାରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି ଭରପୂର ମାତ୍ରାରେ ଥାଏ, ଯାହା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଗାଜରରେ ବିଟା-କ୍ୟାରୋଟିନ୍ ଥାଏ, ଯାହା ଆମର ଶିରାକୁ ପରିଷ୍କାର ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଣାଳୀ-
ଏହି ଜୁସ ପାଇଁ ୨ଟି ଅଁଳା, ୨ଟି ଗାଜର, ଅଳ୍ପ ପାଣି, ୧ ଚାମଚ ମହୁ (ସ୍ୱାଦ ପାଇଁ), ପ୍ରଥମେ ଅଁଳା ଏବଂ ଗାଜରକୁ ଭଲ ଭାବରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଗୁଞ୍ଜର ମଞ୍ଜି ବାହାର କରି ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରନ୍ତୁ। ଗାଜରକୁ ମଧ୍ୟ ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରନ୍ତୁ। ଏବେ ଉଭୟକୁ ମିକ୍ସରରେ ପକାନ୍ତୁ, ସାମାନ୍ୟ ପାଣି ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଭଲ ଭାବରେ ମିଶ୍ରଣ କରନ୍ତୁ।
ରସକୁ ଛାଣି ସେଥିରେ ମହୁ ମିଶାନ୍ତୁ। ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳେ ଖାଲି ପେଟରେ ଏହାକୁ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ଦୂର ହୋଇପାରିବ ଏବଂ ହୃଦରୋଗର ଆଶଙ୍କା ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇବ।
ଅଁଳା ଏବଂ ଗାଜର ରସ ପ୍ରାକୃତିକ ଭାବରେ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲକୁ ହ୍ରାସ କରେ ଏବଂ ଶରୀରରେ ଥିବା ବିଷାକ୍ତ ପଦାର୍ଥକୁ ବାହାର କରେ। ଏହା କେବଳ ଆପଣଙ୍କ ହୃଦୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକୁ ଉନ୍ନତ କରେ ନାହିଁ ବରଂ ଆପଣଙ୍କ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତିକୁ ମଧ୍ୟ ଦୃଢ଼ କରେ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ଅଁଳା ଏବଂ ଗାଜର ଉଭୟ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟରେ ଭରପୂର, ଯାହା ଫ୍ରି ରାଡିକାଲ୍ସ ଦ୍ୱାରା ହେଉଥିବା କ୍ଷତିରୁ ରକ୍ଷା କରେ।
Comments are closed.