Latest Odisha News

BREAKING NEWS

ପିସ୍ତାରେ ମିଳିଥାଏ ଏହି ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥ, ଅଧିକ ସେବନ କଲେ କଣ ହୁଏ କ୍ଷତି?

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ଡ୍ରାଏ ଫ୍ରୁଟ ମଧ୍ୟରୁ, ଲୋକମାନେ ପିସ୍ତାକୁ ସବୁଠାରୁ ଅଧିକ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି । ଲୋକମାନେ ପିସ୍ତାକୁ ନମକିନ ଖାଦ୍ୟ ଭାବରେ ଖାଆନ୍ତି । ନମକିନ ପିସ୍ତା କେବଳ ସ୍ୱାଦ ଦେଇନଥାଏ ବରଂ ଶରୀରକୁ ପୁଷ୍ଟି ମଧ୍ୟ ପ୍ରଦାନ କରେ । ପିସ୍ତା ଅନେକ ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥରେ ପରିପୂର୍ଣ୍ଣ । ପିସ୍ତା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଅନେକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଲାଭ ମିଳିଥାଏ ।

ପିସ୍ତାରେ ପ୍ରୋଟିନ୍, ଭିଟାମିନ୍ ବି ଏବଂ ମାଙ୍ଗାନିଜ୍, କପର ଭଳି ପୁଷ୍ଟିକର ତତ୍ତ୍ୱ ମିଳିଥାଏ । ପିସ୍ତାକୁ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟର ଏକ ଭଲ ଉତ୍ସ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ । କିନ୍ତୁ ଅତ୍ୟଧିକ ପିସ୍ତା ଖାଇବା କ୍ଷତିକାରକ ମଧ୍ୟ ହୋଇପାରେ । ତେଣୁ, ସୀମିତ ପରିମାଣରେ ପିସ୍ତା ଖାଇବା ଉଚିତ । ଅଧିକ ପିସ୍ତା ଖାଇବାର କ୍ଷତି କ’ଣ ଜାଣନ୍ତି?

ପିସ୍ତାରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ମିନେଲାର୍ ଥାଏ

ଡ୍ରାଏ ଫ୍ରୁଟ ମଧ୍ୟରେ, ପିସ୍ତା ଏକ ସୁସ୍ଥ ବାଦାମ ଯାହା ଅନେକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଲାଭ ପ୍ରଦାନ କରେ । ପିସ୍ତାରେ ପ୍ରୋଟିନ୍ ଥାଏ ଯାହା ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ । ଡାଏଟିଂ କରୁଥିବା ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ପିସ୍ତା ସୁସ୍ଥ ଖାଦ୍ୟ ପାଇଁ ଏକ ଭଲ ବିକଳ୍ପ । ପିସ୍ତାରେ ଭିଟାମିନ୍ ବି୬, ମାଙ୍ଗାନିଜ୍, ଫସଫରସ୍ ଏବଂ କପର ଭଳି ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥ ମିଳିଥାଏ । ପିସ୍ତାରେ ହାଡ଼କୁ ମଜବୁତ କରିବା ପାଇଁ କ୍ୟାଲସିୟମ ଏବଂ ଜିଙ୍କ୍ ଥାଏ । ଚର୍ମକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ପାଇଁ ଭିଟାମିନ୍ ସି ମିଳିଥାଏ । ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟରେ ଭରପୂର, ପିସ୍ତା ଏକ କମ୍ କ୍ୟାଲୋରୀ ଏବଂ ଉଚ୍ଚ ଫାଇବର ଡ୍ରାଏଫ୍ରୁଟ । ପିସ୍ତାରେ ଲୁହା ମଧ୍ୟ ମିଳିଥାଏ ଯାହା ରକ୍ତହୀନତା ଦୂର କରେ ।

ପିସ୍ତା ଖାଇବାରେ କଣ ଖରାପ ହୁଏ

ପିସ୍ତା ମଧ୍ୟ ଗରମ ସ୍ୱଭାବର । ତେଣୁ, ଏହାକୁ ଅଧିକ ପରିମାଣରେ ସେବନ କରନ୍ତୁ ନାହିଁ । ପିସ୍ତା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କିଛି ଲୋକଙ୍କଠାରେ ଆଲର୍ଜି ମଧ୍ୟ ହୋଇପାରେ । ପାଚନ ସମସ୍ୟା ହୋଇପାରେ । ଯେଉଁମାନଙ୍କର ବୃକକ୍ ପଥର ଅଛି ସେମାନେ ପିସ୍ତା ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ । ଅଧିକ ପିସ୍ତା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମଧ୍ୟ ବୃକକ୍ ପଥର ହୋଇପାରେ । କାରଣ ପିସ୍ତାରେ ଅକ୍ସାଲେଟ୍ ନାମକ ଏକ ଯୌଗିକ ମିଳିଥାଏ, ଯାହା ପଥର ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ । ଅଧିକ ପିସ୍ତା ଖାଇବା ଦ୍ଵାରା ଓଜନ ହ୍ରାସ ହେବା ପରିବର୍ତ୍ତେ ବୃଦ୍ଧି ହୋଇପାରେ । ଅଧିକ ପିସ୍ତା ଖାଇବା ଦ୍ଵାରା ବଦହଜମୀ, ଏସିଡିଟି ଏବଂ କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ମଧ୍ୟ ହୋଇପାରେ ।

Comments are closed.