Latest Odisha News

BREAKING NEWS

ଜାଣନ୍ତୁ ଗ୍ରୀଷ୍ମଋତୁରେ କେଉଁ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଉଚିତ

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ କେଉଁ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଉଚିତ? ବିଶେଷ କରି ଖରାଦିନେ ଥଣ୍ଡା ଜାତୀୟ ଖାଦ୍ୟ ଶରୀର ପାଇଁ ଅଧିକ ଉପଯୋଗୀ ହୋଇଥାଏ।

ଆହୁରି ମଧ୍ୟ, ଏହି ଋତୁରେ ମସଲାଯୁକ୍ତ କିମ୍ବା ଭାରୀ ଜିନିଷ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଉଦର ଜନିତ ସମସ୍ୟା ଦେଖାଯାଇପାରେ। ତେବେ ଜାଣନ୍ତୁ ଖରାଦିନେ କେଉଁ ସବୁ ଖାଦ୍ୟ ଆପଣଙ୍କ ଶରୀର ପାଇଁ ଅଧିକ ଲାଭଦାୟକ।

୧. ତରଭୁଜ: ତରଭୁଜରେ ୯୦ ପ୍ରତିଶତ ଜଳ ଥାଏ। ଏହା ଆପଣଙ୍କ ଶରୀର ସହିତ ଆପଣଙ୍କ ଚର୍ମକୁ ହାଇଡ୍ରେଟ୍ ମଧ୍ୟ ରଖିବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ।

୨. ନଡ଼ିଆ ପାଣି: ନଡ଼ିଆ ପାଣି ଏକ ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ। ଏହା ଆପଣଙ୍କୁ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଉଦର ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ ଏବଂ ଶରୀରକୁ ଥଣ୍ଡା ମଧ୍ୟ କରିଥାଏ। ଏପରି ପାଣିପାଗରେ ନଡ଼ିଆ ପାଣି ପିଇବା ଜରୁରୀ।

୩. ଲେମ୍ବୁ ରସ: ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ଲେମ୍ବୁ ପାଣି ପିଅନ୍ତୁ। ଏକ ଗ୍ଲାସ୍ ଲେମ୍ବୁ ପାଣି ଆପଣଙ୍କୁ ଗରମରୁ ଆରାମ ପ୍ରଦାନ କରିଥାଏ।

୪. କାକୁଡି: କାକୁଡି ଆପଣଙ୍କ ଚର୍ମ ସହିତ କେଶକୁ ମଧ୍ୟ ସୁନ୍ଦର କରିଥାଏ ଏବଂ ଶରୀରରୁ ବିଷାକ୍ତ ପଦାର୍ଥ ମଧ୍ୟ ବାହାର କରିଥାଏ।

୫. ମକା ମଞ୍ଜି: ମକା ସେବନ ଦ୍ବାରା ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ଶରୀରକୁ ଅନେକ ଲାଭ ଦେଇଥାଏ।

୬. ଦହି: ଦହି ମଧ୍ୟ ଏପରି ଏକ ଜିନିଷ ଯାହା ଗରମ ପାଗରେ ଶରୀରକୁ ଥଣ୍ଡା ରଖିଥାଏ। ଆପଣ ଏହାକୁ ପ୍ରତିଦିନ ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିପାରିବେ।

୭. ସବୁଜ ପନିପରିବା: ଗ୍ରୀଷ୍ମ  ଋତୁରେ ଲାଉ, କଖାରୁ, ଡାଲି ପରି ପନିପରିବା ଆଦି ଖାଇବା ଉଚିତ୍। ଏହା ମଧ୍ୟ ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରକୁ ଥଣ୍ଡା ରଖିବ ଏବଂ ଜଳର ଅଭାବ ରହିବ ନାହିଁ।

୮. ସାଲାଡ୍: ଖାଦ୍ୟ ସହିତ ସାଲାଡ୍ ରହିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଜରୁରୀ।

୧୦. ଲାସି: ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ଛାସ୍ ଏବଂ ଲସି ପିଅନ୍ତୁ। ଏହା ଖାଦ୍ୟ ସହିତ କିମ୍ବା ଖାଇବା ପୂର୍ବରୁ ପାନ କରାଯାଇପାରେ।

Comments are closed.