Latest Odisha News

ପରିବର୍ତ୍ତିତ ଋତୁରେ ଲେମ୍ବୁର ସେବନ କିପରି କରିବା ଉଚିତ୍ ?

ଲେମ୍ବୁ ହେଉଛି ଏକ ଖାଦ୍ୟ ଯାହା ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ। ପରିବର୍ତ୍ତିତ ଋତୁରେ ଏହାର ବ୍ୟବହାର ବିଶେଷ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ଯେତେବେଳେ ଥଣ୍ଡା ଆରମ୍ଭ ହୁଏ, ଭାଇରାଲ୍ ସଂକ୍ରମଣର ଆଶଙ୍କା ବଢିଯାଏ। ଯେଉଁ କାରଣରୁ ଥଣ୍ଡା, କାଶ ଏବଂ ଫ୍ଲୁ ଭଳି ରୋଗ ଆକ୍ରମଣ ଆରମ୍ଭ କରେ। ଆଜି ଆମେ ଡାଏଟିସିଆନଙ୍କଠାରୁ ଜାଣିବା ଯେ ପରିବର୍ତ୍ତିତ ଋତୁରେ ଲେମ୍ବୁର ସେବନ କିପରି କରିବା ଉଚିତ୍ ଏବଂ ଏହାର ଲାଭ କ’ଣ?

ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ-
ଲେମ୍ବୁକୁ ଭିଟାମିନ୍ ସି ର ଏକ ସମୃଦ୍ଧ ଉତ୍ସ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ, ଯାହା ଆମ ଶରୀରର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ। ପରିବର୍ତ୍ତିତ ଋତୁରେ, ଭିଟାମିନ୍ ସି ର ଆବଶ୍ୟକତା ଆହୁରି ଅଧିକ କାରଣ ଏହା ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରଣାଳୀକୁ ମଜବୁତ କରିଥାଏ। ଯଦି ଆପଣ ଏହି ଋତୁରେ ଲେମ୍ବୁ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ରୋଗ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବହୁ ପରିମାଣରେ କମିଯାଏ।

ଦୃଷ୍ଟିଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ-

ଭିଟାମିନ୍ ସି ସହିତ ଲେମ୍ବୁରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ ର ଚିହ୍ନ ମଧ୍ୟ ରହିଥାଏ, ଯାହା ଆମ ଆଖି ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ଏଗୁଡ଼ିକ ଆଖିକୁ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଯୋଗାଇଥାଏ ଏବଂ ଦୃଷ୍ଟି ଶକ୍ତିରେ ଉନ୍ନତି ଆଣେ। ତେଣୁ ବଦଳୁଥିବା ପାଗରେ ଲେମ୍ବୁ ଖାଇବା ମଧ୍ୟ ଆଖି ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇପାରେ।

ହୃଦୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ-

ଲେମ୍ବୁ ମଧ୍ୟ ପୋଟାସିୟମର ଏକ ଉତ୍ତମ ଉତ୍ସ, ଯାହା ହୃଦୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ କାରଣ ପୋଟାସିୟମ୍ ସାହାଯ୍ୟରେ ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରାଯାଇପାରିବ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଲେମ୍ବୁରେ ଫାଇବର ମଧ୍ୟ ଥାଏ, ଯାହା ହୃଦୟର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ।

ପରିବର୍ତ୍ତନ ପାଗରେ ଲେମ୍ବୁ କିପରି ଖାଇବେ?

ଲେମ୍ବୁ ସାଧାରଣତଃ ଏହାର ରସ ବାହାର କରି ଖିଆଯାଏ। ଆପଣ ଏହାକୁ ଲେମ୍ବୁ ପାଣି, ଲେମ୍ବୁ ଚଟନି, ମହୁ କିମ୍ବା ସାଲାଡ ଆକାରରେ ମିଶାଇ ଏହାକୁ ଖାଇପାରିବେ। ତଥାପି, ଲେମ୍ବୁକୁ ଅଧିକ ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ କାରଣ ଭିଟାମିନ୍ ସି ର ମାତ୍ରା ଅଧିକ ପେଟରେ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ।

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.