Latest Odisha News

BREAKING NEWS

ଜାଣନ୍ତୁ କେଉଁ ରଙ୍ଗର ଖାଦ୍ୟ ଖାଇଲେ, ଶରୀରକୁ ମିଳେ କି ଲାଭ

ସୁସ୍ଥ ଏବଂ ଫିଟ୍ ରହିବା ପାଇ, ଖାଦ୍ୟରେ ଯଥେଷ୍ଟ ପରିମାଣ ପନିପରିବା ଏବଂ ଫଳ ସାମିଲ କରିବା ଉଚିତ। କାରଣ ପ୍ରତ୍ୟେକ ପନିପରିବା ଏବଂ ଫଳର ନିଜସ୍ୱ ବିଶେଷତ୍ୱ ​​ଥାଏ। ତେଣୁ ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପ୍ରତି ଅନେକ ଲାଭ ପ୍ରଦାନ କରେ। ସୁସ୍ଥ ରହିବା ପାଇଁ ପୁଷ୍ଟିସାର ଆବଶ୍ୟକ। ପନିପରିବା ଏବଂ ଫଳ ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥ ଏବଂ ଭିଟାମିନର ଏକ ଉତ୍କୃଷ୍ଟ ଉତ୍ସ। ତେଣୁ ଖାଦ୍ୟରେ ସବୁଜ ଏବଂ ରଙ୍ଗୀନ ଋତୁକାଳୀନ ପନିପରିବା ଓ ବିଭିନ୍ନ ଫଳ ସାମିଲ କରିବା ଉଚିତ। ଓଜନ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ପାଇଁ ଅଧିକ ପନିପରିବା ଏବଂ ଫଳ ଖାଇବା ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ। କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି କେଉଁ ରଙ୍ଗର ପନିପରିବା କିମ୍ବା ଫଳ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପରେ କ’ଣ ପ୍ରଭାବ ପଡ଼େ? ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା…

ଅଧିକାଂଶ ଲୋକ ନିଜ ଖାଦ୍ୟରେ ସବୁଜ ପତ୍ରଯୁକ୍ତ ପନିପରିବା ସାମିଲ କରନ୍ତି। କାରଣ ଫିଟନେସ୍ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ମଧ୍ୟ ଆପଣ ଏହି ପନିପରିବାଗୁଡ଼ିକୁ ଦୋଷମୁକ୍ତ ଭାବରେ ଖାଇପାରିବେ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ ପ୍ରତ୍ୟେକ ରଙ୍ଗର ପନିପରିବା ଏବଂ ଫଳର ପୃଥକ ପୃଥକ ପୁଷ୍ଟିକର ମୂଲ୍ୟ ଥାଏ। ଆଜି ଆମେ ଜାଣିବା ଲାଲ, ସବୁଜ, କମଳା ଏବଂ ବାଇଗଣୀ ରଙ୍ଗର ପନିପରିବା ଓ ଫଳ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କ’ଣ ହୁଏ।

ଲାଲ ରଙ୍ଗର ଫଳ ଏବଂ ପନିପରିବା-
ଯଦି ଆପଣ ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ ଟମାଟୋ, ଡାଳିମ୍ବ, ବିଟ୍ରୁଟ୍, ଷ୍ଟ୍ରବେରୀ, ତରଭୁଜ, ସେଓ, ଲାଲ କ୍ୟାପସିକମ୍, ଚେରି ଭଳି ଜିନିଷ ସାମିଲ କରନ୍ତି ତେବେ ଏହା ଆପଣଙ୍କ ତ୍ୱଚାକୁ ଉଜ୍ୱଳ କରେ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ ହୃଦୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଭଲ ରହିଥାଏ ଏବଂ ଏଥିରେ ଥିବା ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତିକୁ ମଜବୁତ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।

ସବୁଜ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବାର ଲାଭ
ଖାଦ୍ୟରେ ସବୁଜ ପନିପରିବା ଏବଂ ଫଳ ସାମିଲ କରିବା ଦ୍ୱାରା ହୃଦରୋଗର ଆଶଙ୍କା କମିଯାଏ। ସେମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ କର୍କଟ-ପ୍ରତିରୋଧୀ ଯୌଗିକ ମିଳିଥାଏ। ଏହି ଖାଦ୍ୟଗୁଡ଼ିକର ପ୍ରଦାହ-ବିରୋଧୀ ଗୁଣ ପ୍ରଦାହ ଇତ୍ୟାଦିକୁ ରୋକିଥାଏ ଏବଂ ତ୍ୱଚାକୁ ପ୍ରାକୃତିକ ଭାବରେ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଏବଂ ଯୁବା କରିଥାଏ। ସବୁଜ ଖାଦ୍ୟ ଶରୀରକୁ ପ୍ରାକୃତିକ ଭାବରେ ବିଷମୁକ୍ତ କରିବାରେ ସହାୟକ।

କମଳା ରଙ୍ଗର ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବାର ଲାଭ
ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ କଖାରୁ, କମଳା ଫଳ, ପାଚିଲା ଅମୃତଭଣ୍ଡା, ମିଠା ଆଳୁ ସାମିଲ କରିବା ଦ୍ଵାରା ପ୍ରଜନନ ରୋଗକୁ ରୋକିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ ମିଳେ। ଏହି ପନିପରିବାଗୁଡ଼ିକ ବିଟା-କ୍ୟାରୋଟିନରେ ଭରପୂର, ତେଣୁ ଆଖି ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ଏଥିରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଥାଏ ଯାହା କୋଲାଜେନ ବୃଦ୍ଧି କରିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ।

ବାଇଗଣୀ ରଙ୍ଗର ଖାଦ୍ୟର ଲାଭ କ’ଣ?
ବାଇଗଣୀ ରଙ୍ଗର ଖାଦ୍ୟରେ ପଲିଫେନୋଲ୍ ଥାଏ ଯାହା ଅନେକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମସ୍ୟାକୁ ରୋକିଥାଏ। ଏହା ସହିତ, ଏଥିରେ କର୍କଟ-ବିରୋଧୀ ଯୌଗିକ ମଧ୍ୟ ମିଳିଥାଏ। ଏହି ଖାଦ୍ୟଗୁଡ଼ିକ ବୟସ ବଢ଼ିବା ସହିତ ଆପଣଙ୍କୁ ସୁସ୍ଥ ରଖେ। ଆପଣଙ୍କ ଚର୍ମକୁ ଯୁବା ରଖେ, ଆପଣଙ୍କ ହୃଦୟକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖେ, କ୍ଷତିଗ୍ରସ୍ତ କୋଷଗୁଡ଼ିକୁ ମରାମତି କରେ ଏବଂ ଆପଣଙ୍କ ମେଟାବୋଲିଜିମକୁ ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି କରେ। ବାଇଗଣ, ଜାମୁକୋଳି, ଅଙ୍ଗୁର ଇତ୍ୟାଦି ବାଇଗଣୀ ରଙ୍ଗର ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ସମନ୍ୱିତ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ (ଚିନ୍ତା କରିବା, ବୁଝିବା ଏବଂ ଶିଖିବାର କ୍ଷମତା) ଭଲ ରହିଥାଏ।

Comments are closed.