Latest Odisha News

BREAKING NEWS

ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରରେ ଉଚ୍ଚ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ସମସ୍ୟା ଦେଖାଯାଉଛି କି? ଏହାର ସେବନ କରନ୍ତୁ ଉପଶମ ମିଳିବ

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ଯେତେବେଳେ ଆମ ଶରୀର ପ୍ରୋଟିନ୍ ସଠିକ୍ ଭାବରେ ହଜମ କରିବାରେ ସକ୍ଷମ ହୁଏ ନାହିଁ, ଏହି କାରଣରୁ ପ୍ରୋଟିନରୁ ନିର୍ଗତ ହୋଇଥିବା ପ୍ୟୁରିନ୍, ଯାହା ବହୁତ ଭଲଅଟେ, ତାହା ବଢିବାରେ ଲାଗେ । ଏହା ହାଡ଼ରେ ପଥର ଆକାରରେ ଜମା ହୋଇଯାଏ ଏବଂ ଏକ ଫାଙ୍କ ସୃଷ୍ଟି କରିବା ଆରମ୍ଭ କରେ ଯାହାକୁ ଗାଓଟ୍ ସମସ୍ୟା କୁହାଯାଏ । ସମୟ ସହିତ ଏହି ସମସ୍ୟା ବଢିବାରେ ଲାଗେ ଏବଂ ମଣିଷକୁ ଚିନ୍ତାରେ ପକାଇଥାଏ । ଏପରି ସ୍ଥିତିରେ, ଯଦି ଆପଣ ରସୁଣ ଖାଆନ୍ତି ତେବେ ଏହା ହ୍ରାସ ହୋଇପାରେ । ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କହିବୁ ରସୁଣ ଉଚ୍ଚ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ସମସ୍ୟାରେ କିପରି ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଭାବରେ କାମ କରେ । ଏହାକୁ କିପରି ଖାଇବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ।

ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ରେ ରସୁଣ ଖାଇବାର ଲଭ-
ରସୁଣରେ ମିଳୁଥିବା (S-allyl-L-cysteine) ​ଯୈଥିନ ଅକ୍ସିଡେଜ୍ ଏଞ୍ଜାଇମ୍ ଶରୀରରେ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ସ୍ତରକୁ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ । ରସୁଣ ଏକ ସୁସ୍ଥ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିଥାଏ ଏବଂ ଶରୀରର ଡିଟକ୍ସଫିକେସନ ରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ଏବଂ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ଗଠନକୁ ରୋକିଥାଏ । ଏଥିରେ ଲେମ୍ବୁ ଏବଂ ଭିଟାମିନ୍ ସି ଭରପୂର ଅଟେ ଯାହା ଶରୀରରେ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ସ୍ତରକୁ ହ୍ରାସ କରିବାର ସବୁଠାରୁ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଉପାୟ ।

ରସୁଣ ଆଣ୍ଟି-ଇନ୍‌ଫ୍ଲାମେଟୋରୀ ଅଟେ
ରସୁଣ ଆଣ୍ଟି-ଇନ୍‌ଫ୍ଲାମେଟୋରୀ ଗୁଣରେ ଭରପୂର ଏବଂ ଶରୀରରେ ଫୁଲା ଏବଂ ଯନ୍ତ୍ରଣାକୁ ରୋକିଥାଏ । ଏହା ହାଡ ପାଇଁ ସମାନ ଭାବରେ ଉପକାରୀ ଏବଂ ଗାଉଟ ର ଯନ୍ତ୍ରଣାକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ । ତେଣୁ, ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହାଡ ମଧ୍ୟରେ ଯନ୍ତ୍ରଣା କମିଯାଏ ଏବଂ ଗଣ୍ଠି ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟା କମିଯାଏ । ଏହିପରି, ରସୁଣ ଉଚ୍ଚ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ରେ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ ।

ଉଚ୍ଚ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ରୋଗୀମାନେ ଏହିପରି ରସୁଣ ଖାଇବା ଉଚିତ୍-
ଉଚ୍ଚ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ରେ ପୀଡିତ ରୋଗୀ କେବଳ 5 ରୁ 6 କୋଲା ରସୁଣକୁ ଭାଙ୍ଗି ସୋରିଷ ତେଲ ସହିତ ଏକ ପ୍ୟାନରେ ରଖନ୍ତୁ । ତା’ପରେ ସେଥିରେ ପାଣି ମିଶାଇ ଅଳ୍ପ ଗୋଲମରିଚ, ଲେମ୍ବୁ ରସ ଏବଂ କଳା ଲୁଣ ପକାଇ ଫୁଟାଇଦିଅନ୍ତୁ । ଏହା ପରେ ଏହି ପାଣି କୁ ଛାଣି କରି ପିଅନ୍ତୁ । ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳେ ଖାଲି ପେଟରେ ଏହା କରନ୍ତୁ । ଆପଣଙ୍କୁ ଏହାର ଫାଇଦା ନିଶ୍ଚେ ଦେଖାଯିବ ।

Leave A Reply

Your email address will not be published.