Latest Odisha News

BREAKING NEWS

ମଟର କଚୋଡ଼ି

ମୌସୁମୀ ଦେଙ୍କ ରନ୍ଧାବଢ଼ାରୁ 

ଭାରତୀୟ ସ୍ନାକ୍ସ ଭାବରେ ପ୍ରସିଦ୍ଧ ମଟର କଚୋଡ଼ି ସାଧାରଣତଃ ଶୀତ ଦିନରେ ବହୁଳ ଭାବରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୁଏ।

ମଟର କଚୋଡ଼ି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ କଞ୍ଚା ମଟର, ମଇଦା, ଘିଅ/ ରିଫାଇନ ତେଲ, ଗୋଟା ଜିରା, ହେଙ୍ଗୁ, ପାନମଧୁରୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଚିନି, ଜିରାଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଲଙ୍କା, ଗରମ ମସଲା, ବେସନ ଦୁଇ ଚାମଚ, ଧନିଆ ପତ୍ର, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ରସୁଣ, ଅଦା।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ : ମଟରକୁ ଭଳ ଭାବରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ। କଢ଼େଇରେ ଘିଅ ଗରମ କରି ସେଥିରେ ହେଙ୍ଗୁ ଓ ଗୋଟା ଜିରାର ଫୁଟଣ ଦିଅନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ମଟର, ଧନିଆପତ୍ର, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ରସୁଣ ଓ ଅଦାକୁ ମିଶେଇ ପେଷ୍ଟ ତିଆରି କରନ୍ତୁ। ଏବେ ସେହି ପେଷ୍ଟରେ ସବୁ ଗୁଣ୍ଡ ମସଲା ସହ ବେସନ ଓ ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ଦେଇ ଭଲ ଭାବରେ ଭାଜନ୍ତୁ। ମିଶ୍ରଣଟି ଟିକେ ଶୁଖିଲା ହୋଇ ଆସିଲେ ତାକୁ ପ୍ଲେଟରେ କାଢ଼ି ଥଣ୍ଡା କରି ରଖନ୍ତୁ।

ଆଉ ଗୋଟିଏ ପାତ୍ରରେ ମଇଦା, ତେଲ ଓ ଲୁଣ ମିଶେଇ ଚକଟି ରଖନ୍ତୁ। ମଇଦା ଚକଟାକୁ ଗୋଲ ଗୋଲ କରି ସେଥିରେ ମଟର ପେଷ୍ଟର ପୁର ଦେଇ ଛୋଟ ଛୋଟ ପୁରି ଆକାର ଦେଇ ବେଲନ୍ତୁ । କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଛାଣି ନିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ମଟର କଚୋଡ଼ି। ଧନିଆପତ୍ର ଚଟଣୀ ସହ ପରସନ୍ତୁ।

Leave A Reply

Your email address will not be published.