Latest Odisha News

ଖରାପ ଓ୍ବାଇନକୁ ଚିହ୍ନିବେ କିପରି? କଣ କହୁଛନ୍ତି ବିଶେଷଜ୍ଞ…

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ନଷ୍ଟ ହୋଇଥିବା ଓ୍ବାଇନକୁ ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇପାରିବ କି ଏପରି ଅନେକଙ୍କ ମନରେ ପ୍ରଶ୍ନ ଥିବ, ଏନେଇ ମଦ ବିଶେଷଜ୍ଞ ସୋନାଲ ହଲାଣ୍ଡ କୁହନ୍ତି, ନଷ୍ଟ ହୋଇଥିବା ଓ୍ବାଇନ ପରିବେଷଣ ହେବାର ଅନେକ ମାମଲା ରହିଛି । ଏହାକୁ ଚିହ୍ନଟ କରିବା ଏତେ କଷ୍ଟକର ନୁହେଁ । ଏହାକୁ ଦେଖି ଆପଣ ସହଜରେ କହିପାରିବେ ଯେ ଆପଣ ପିଉଥିବା ଓ୍ବାଇନ ନଷ୍ଟ ହୋଇଛି କି ନାହିଁ । ଜାଣନ୍ତୁ ନଷ୍ଟ ହୋଇଥିବା ଓ୍ବାଇନକୁ ଚିହ୍ନିବାର ୩ଟି ଉପାୟ…

ଓ୍ବାଇନ କାହିଁକି ଖରାପ ହୁଏ…

ଓ୍ବାଇନ ବିଶେଷଜ୍ଞ ସୋନାଲ ହଲାଣ୍ଡ କୁହନ୍ତି, ଏହା ଅନେକ କାରଣ ଯୋଗୁଁ ଖରାପ ହୁଏ। ସୂର୍ଯ୍ୟକିରଣ ଓ୍ବାଇନ ପାଖରେ ପହଞ୍ଚିବା ଦ୍ୱାରା ଏହା ଖରାପ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଏ। ଏହା ଭିତରେ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଦେଖାଯାଏ ଏବଂ ସ୍ୱାଦ ନଷ୍ଟ ହୋଇଯାଏ। ବାୟୁ ସଂସ୍ପର୍ଶରେ ଆସିଲେ ସ୍ୱାଦ ନଷ୍ଟ ହୋଇଯାଏ । ତେଣୁ, କିଛି ଜିନିଷକୁ ମନେ ରଖି, ଆପଣ ଜାଣିପାରିବେ ଯେ ଏହା ଖରାପ କି ନାହିଁ ।

ରଙ୍ଗ ଉପରେ ଆଧାର କରି ଜାଣିପାରିବେ…

ଓ୍ବାଇନର ପରିବର୍ତ୍ତିତ ରଙ୍ଗ ମଧ୍ୟ ଏହା ଖରାପ ହୋଇଥିବା ସୂଚାଇଥାଏ । ଯଦି ଆପଣ ଲାଲ ଓ୍ବାଇନର ରଙ୍ଗ ମାଟିଆ ହେଉଥିବାର କିମ୍ବା ଧଳା ସ୍ୱଚ୍ଛ ଓ୍ବାଇନର ରଙ୍ଗ ହଳଦିଆ ହେଉଥିବାର ଦେଖନ୍ତି, ତେବେ ଏହାର ଅର୍ଥ ହେଉଛି ଏହା ଖରାପ ହୋଇଯାଇଛି । ଏହା ଅକ୍ସିଡେସନ ପ୍ରକ୍ରିୟା ଯୋଗୁଁ ଘଟେ । ଠିକ୍ ଯେପରି ଏକ ସେଓ କଟାଗଲେ, ଏହାର ରଙ୍ଗ ମାଟିଆ ହୋଇଯାଏ ।

ସୁଗନ୍ଧରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ…

ଓ୍ବାଇନର ସୁଗନ୍ଧରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଏହା ନଷ୍ଟ ହେଉଛି ବୋଲି ମଧ୍ୟ ସୂଚାଇଥାଏ । ଯଦି ଏକ ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ଓ୍ବାଇନ ତାଜା ଏବଂ ଫଳର ଗନ୍ଧ ଆସେ, ତେବେ ଏହା ଓ୍ବାଇନର ସତେଜତା ଦର୍ଶାଏ । ଯଦି ସୁଗନ୍ଧ ଏପରି ନୁହେଁ, ତେବେ ଏହା ଏଥିରେ ପରିବର୍ତ୍ତନର ଏକ ସଙ୍କେତ ।

ଭିନେଗାର କିମ୍ବା ନେଲପଲିସ୍ ରିମୁଭରର ଗନ୍ଧ… ଯଦି ଓ୍ବାଇନ ଭିନେଗାର କିମ୍ବା ନେଲପଲିସ୍ ରିମୁଭରର ଗନ୍ଧ ଆସେ, ତେବେ ଏହାର ଅର୍ଥ ହେଉଛି ଯେ ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆ ଏହାକୁ ନଷ୍ଟ କରୁଛନ୍ତି। ଏହି ଓ୍ବାଇନ ଆଉ ପିଇବା ପାଇଁ ଉପଯୁକ୍ତ ନୁହେଁ। ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତରେ, ଓ୍ବାଇନର ନିୟମିତ ସୁଗନ୍ଧ ଏବଂ ରଙ୍ଗ ନିଜେ କହିଥାଏ ଯେ ଏହା କେତେ ସତେଜ।

Comments are closed.