Latest Odisha News

BREAKING NEWS

ଭାରତର କେଉଁ ରାଜ୍ୟରେ ସବୁଠାରୁ ଅଧିକ ଆମିଷ ଖାଉଥିବା ଲୋକ ଅଛନ୍ତି?

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ଭାରତରେ ଖାଦ୍ୟର ବିବିଧତା ଏତେ ପରିମାଣରେ ଯେ ଏହା ଅନ୍ୟ କୌଣସି ଦେଶରେ କ୍ୱଚିତ୍ ଦେଖାଯାଏ । ଜାତୀୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ପରିବାର ସର୍ଭେର ତଥ୍ୟ ଅନୁଯାୟୀ, ଦେଶର ୧୫ ରୁ ୪୯ ବର୍ଷ ବୟସର ଦୁଇ-ତୃତୀୟାଂଶ ଲୋକ ପ୍ରତିଦିନ, ସପ୍ତାହରେ କିମ୍ବା ଥରେ ହେଲେ କୌଣସି ନା କୌଣସି ପ୍ରକାରରେ ମାଂସ ଖାଆନ୍ତି । ତଥ୍ୟ ଏହା ମଧ୍ୟ ଦର୍ଶାଉଛି ଯେ ଦେଶରେ ନିରାମିଷ ଭୋଜନ କରୁଥିବା ଲୋକଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ନିରନ୍ତର ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଭାରତର ସେହି ୧୦ଟି ରାଜ୍ୟ ବିଷୟରେ, ଯେଉଁଠାରେ ସବୁଠାରୁ ଅଧିକ ନିରାମିଷ ଭୋଜନ କରୁଥିବା ଲୋକ ଅଛନ୍ତି ।

ତେଲେଙ୍ଗାନା

ତେଲେଙ୍ଗାନାରେ କେବଳ ୨.୭ ପ୍ରତିଶତ ଲୋକ ଶାକାହାରୀ, ଅନ୍ୟ ୯୭.୩ ପ୍ରତିଶତ ଲୋକ ମାଂସାହାରୀ ଅଟନ୍ତି । ଏଠାରେ କୁକୁଡ଼ା, ମହିଷ ମାଂସ, ଛେଳି ମାଂସ, ମାଛ, ଅଣ୍ଡା ଏବଂ ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି ଭଳି ଖାଦ୍ୟ ବହୁତ ଲୋକପ୍ରିୟ । ତେଲେଙ୍ଗାନାର ମସଲାଦାର ତରକାରୀ ଏବଂ ତନ୍ଦୁରି ଖାଦ୍ୟ ଲୋକଙ୍କୁ ଅତି ପ୍ରିୟ ।

ଝାଡ଼ଖଣ୍ଡ

ଆଦିବାସୀ ବହୁଳ ଝାଡ଼ଖଣ୍ଡରେ, ୯୭ ପ୍ରତିଶତ ଲୋକ ନିରାମିଷ ଖାଦ୍ୟ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି । ଚିକେନ୍, ମଟନ୍ ଏବଂ ମାଛରେ ତିଆରି ପାରମ୍ପରିକ ଖାଦ୍ୟ ଏଠାରେ ବହୁତ ପ୍ରସିଦ୍ଧ । ଝାଡ଼ଖଣ୍ଡର ବିଶେଷତ୍ୱ ହେଉଛି ଏହାର ଦେଶୀ ସ୍ୱାଦ, ଯାହା ପ୍ରତ୍ୟେକ ପ୍ଲେଟରେ ପ୍ରତିଫଳିତ ହୁଏ ।

ଗୋଆ

ସୁନ୍ଦର ବେଳାଭୂମି ପାଇଁ ପ୍ରସିଦ୍ଧ ଗୋଆରେ ୯୩.୮ ପ୍ରତିଶତ ଲୋକ କୌଣସି ନା କୌଣସି ପ୍ରକାରେ ମାଂସ ଖାଆନ୍ତି । ଗୋଆ ମେନୁରେ ଗୋଆନ୍ ମାଛ କରି, ଚିକେନ୍ କାଫ୍ରିୟଲ୍, ଚିକେନ୍ ଶାକୁଟି, ପୋର୍କ ସୋରପୋଟେଲ୍ ଏବଂ ଫେଜୋଆଡା ଭଳି ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ଖାଦ୍ୟ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ । ସାମୁଦ୍ରିକ ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରେମୀଙ୍କ ପାଇଁ ଗୋଆ ସ୍ୱର୍ଗଠାରୁ କମ୍ ନୁହେଁ ।

ତ୍ରିପୁରା

ତ୍ରିପୁରାରେ ପ୍ରାୟ ୯୫ ପ୍ରତିଶତ ଲୋକ ନିରାମିଷ ଖାଦ୍ୟ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି । ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ତଥ୍ୟ ଅନୁଯାୟୀ, ଏଠାରେ କୁକୁଡ଼ା ଏବଂ ମାଛ ଖାଦ୍ୟ ବହୁତ ଉତ୍ସାହର ସହିତ ଖିଆଯାଏ । ଯଦି ଆପଣ ମଧ୍ୟ ନିରାମିଷ ଭୋଜନ କରନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ତ୍ରିପୁରାରେ ଅନେକ ନୂତନ ପ୍ରକାରର ଖାଦ୍ୟ ଚେଷ୍ଟା କରିପାରିବେ ।

ଓଡ଼ିଶା

ଓଡ଼ିଶା ଏହାର ମାଛ ଏବଂ ମଟନ୍ ଖାଦ୍ୟ ପାଇଁ ଜଣାଶୁଣା । ଏଠାରେ ସ୍ଥାନୀୟ ଖାଦ୍ୟର ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଂଶ ହେଉଛି ମାଂସାହାରୀ ଖାଦ୍ୟ । ଯଦି ଆପଣ କେବେ ଓଡ଼ିଶା ଆସିବାର ସୁଯୋଗ ପାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏଠାକାର ମସଲାଯୁକ୍ତ ତରକାରୀ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ଖାଇବେ ।

ତାମିଲନାଡୁ

ତାମିଲନାଡୁର ୯୭.୬୫ ପ୍ରତିଶତ ଲୋକ ଆମିଷ ଭୋଜନ କରନ୍ତି । ଏଠାରେ ଚିକେନ୍ ଚେଟିନାଡ୍ ବହୁତ ଲୋକପ୍ରିୟ, ଯାହା ମସଲାଯୁକ୍ତ ଏବଂ ସୁଗନ୍ଧିତ ମସଲା ସହିତ ତିଆରି । ମଟନ୍ ବିରିୟାନି ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଖୁସିରେ ଖିଆଯାଏ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ମଟନ୍ କୁଲମ୍ବୁ ସହିତ ଅନେକ ଚିକେନ୍ ଏବଂ ମାଛ ଖାଦ୍ୟ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ଖିଆଯାଏ ।

ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ

ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶର ୯୮.୨୫ ପ୍ରତିଶତ ଲୋକ ଆମିଷ ଖାଦ୍ୟ ପାଇଁ ପାଗଳ । ଏହି ରାଜ୍ୟରେ ପ୍ରଚୁର ମସଲାଯୁକ୍ତ ଏବଂ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ଆମିଷ ଖାଦ୍ୟ ଉପଲବ୍ଧ । ଏଠାରେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଖାଦ୍ୟ ମଧ୍ୟରେ ଆନ୍ଧ୍ର ଶୈଳୀର ଚିକେନ୍ ଏବଂ ମଟନ୍ ତରକାରୀ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ, ଯେଉଁଥିରେ ଗୋଙ୍ଗୁରା (ଖଟା ପତ୍ର) କିମ୍ବା ମୁନଗକାୟା (ସଜନା) ପକାଯାଏ । ଚେପା ପୁଲୁସୁ (ମାଛ ତରକାରୀ) ଏବଂ ରୋୟାଲା ଇଗୁରୁ (ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି) ଭଳି ସାମୁଦ୍ରିକ ଖାଦ୍ୟ ମଧ୍ୟ ଏଠାରେ ବହୁତ ଲୋକପ୍ରିୟ ।
କେରଳ

କେରଳର ୯୯.୧ ପ୍ରତିଶତ ଲୋକ ମାଂସାହାରୀ । ଏଠାରେ ମାଂସାହାରୀ ଖାଦ୍ୟ ବହୁତ ସମୃଦ୍ଧ ଏବଂ ବିବିଧ, ଯେଉଁଥିରେ ମାଛ, କୁକୁଡ଼ା ଏବଂ ରେଡ୍ ମିଟ୍ ଖାଦ୍ୟ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ । ଏଗୁଡ଼ିକ ପ୍ରାୟତଃ ନଡ଼ିଆ କ୍ଷୀର, ଲଙ୍କା ଏବଂ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ମସଲା ସହିତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ । ପ୍ରସିଦ୍ଧ ଖାଦ୍ୟ ମଧ୍ୟରେ ନାଦାନ କୋଝି ବରୁଥାଥୁ (ମସଲାଦାର ଚିକେନ୍ ଫ୍ରାଏ) ଏବଂ କେରଳ ପ୍ରନ୍ ତରକାରୀ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ, ଯାହା ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ।

Comments are closed.