ଜାଣନ୍ତୁ କ‌ରୋନା ଟିକା ନେବା ପରେ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଉଚିତ

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ସାରା ଦେଶରେ କରୋନା ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନର ଦ୍ୱିତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ବରିଷ୍ଠ ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ଟିକାକରଣ କରାଯାଉଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ନିଜେ ମଧ୍ୟ କରୋନା ଟିକା ନେଇଛନ୍ତି। ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଦେଶର ଅନେକ ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱ ମଧ୍ୟ କରୋନା ଟିକା ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି।

ତେବେ କରୋନା ଟିକା ନେବା ପରେ କିଛି ଲୋକଙ୍କ ପାର୍ଶ୍ୱ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଛି। ଏହି ଅବସ୍ଥାରେ ବ୍ୟକ୍ତିର ସାମାନ୍ୟ ଜ୍ୱର ଏବଂ ଶରୀରରେ ଯନ୍ତ୍ରଣା ହୋଇପାରେ। କରୋନାର ପାର୍ଶ୍ୱ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ବିଷୟରେ ଅନେକ ଗବେଷଣା କରାଯାଉଛି।

ଏଥି ସହିତ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ ରୋଗ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ଏବଂ ନିରାକରଣ କେନ୍ଦ୍ର ଲୋକଙ୍କୁ ଅନେକ ପରାମର୍ଶ ଦେଇ ବିଭ୍ରାନ୍ତିକର ତଥ୍ୟ ଦୂର କରିବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଛନ୍ତି। ଆହୁରି ମଧ୍ୟ ଆବଶ୍ୟକ ସତର୍କତା ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଇଛି। ଏହି ପରାମର୍ଶରେ ଟିକା ନେବା ପରେ କଣ ଖାଇବା ଏବଂ ପିଇବା ଉଚିତ ତାହା ମଧ୍ୟ କୁହାଯାଉଛି।

ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ଅନୁଯାୟୀ, କରୋନା ଟିକା ନେବା ପରେ ଚିକେନ୍ ସୁପ୍ ଖାଇବା ଭଲ। ଏଥି ସହିତ, ଶାକାହାରୀମାନେ ପନିପରିବା ସୁପ୍‌ ଖାଇପାରିବେ।

ରୋଗ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ଏବଂ ପ୍ରତିରୋଧ କେନ୍ଦ୍ର ଅନୁଯାୟୀ, କରୋନା ଟିକା ନେବା ପରେ ଜଣଙ୍କର ସାମାନ୍ୟ ପାର୍ଶ୍ୱ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ହୋଇପାରେ। ଏହି ପାର୍ଶ୍ୱ ପ୍ରତିକ୍ରିୟାରେ ମୁକାବିଲା କରିବାରେ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରଣାଳୀକୁ ମଜବୁତ କରିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ଏଥିପାଇଁ କରୋନା ଟିକା ନେବା ପରେ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି କରାଯିବା ଉଚିତ୍।

ଏଥି ସହିତ ରୋଗ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ଏବଂ ନିରାକରଣ କେନ୍ଦ୍ର ଅଧିକ ପାଣି ପିଇବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଛି। କରୋନା ଟିକା ପୁନରୁଦ୍ଧାରରେ ତରଳ ଖାଦ୍ୟ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥାଏ ବୋଲି ବିଶ୍ୱାସ କରାଯାଏ।

ଟିକା ନେବା ପରେ ଯଦି ଆପଣ ଅସହଜ ଅନୁଭବ କରନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ଚିକେନ୍ ସୁପ୍ ଏବଂ ଚିକେନ୍ ନୁଡଲ୍ ଖାଇପାରିବେ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଆଳୁ, ବ୍ରୋକୋଲି, ବିନ୍ସ ଏବଂ କଦଳୀ ଖାଇପାରିବେ। ସରଳ ଭାବରେ କହିବାକୁ ଗଲେ, କରୋନା ଟିକା ନେବା ପରେ ଜଳ ଗ୍ରହଣକୁ ସର୍ବାଧିକ କରାଯିବା ଉଚିତ୍। ଏହାଛଡ଼ା ସେହି ଖାଦ୍ୟକୁ କେବଳ ଖାଦ୍ୟରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିବା ଉଚିତ ଯେଉଁଥିରେ ଅଧିକ ମାତ୍ରାର ଜଳ ରହିଥାଏ।