ରୋଷେଇ କରିବା ସମୟରେ ସମସ୍ତେ ଟମାଟୋ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତି । କିନ୍ତୁ ବହୁତ କମ୍ ଲୋକ ଚେରି ଟମାଟୋ ଖାଆନ୍ତି । ଏହି ଚେରି ଟମାଟୋ, ଯାହା ଦେଖିବାକୁ ଛୋଟ ଦେଖାଯାଏ । ହେଲେ ପ୍ରମୁଖ ରୋଗକୁ ପରାସ୍ତ କରିବାରେ ଏହା ବେଶ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ । ବଜାରରେ ଉପଲବ୍ଧ ହେଉଥିବା ସାଧାରଣ ଟମାଟୋ ଅପେକ୍ଷା ଚେରି ଟମାଟୋ ବହୁତ ଛୋଟ ଏବଂ ସ୍ବାଦଯୁକ୍ତ । ନାଲି ରଙ୍ଗ ବ୍ୟତୀତ କିଛି ଚେରି ଟମାଟୋ ହାଲୁକା କମଳା, ହଳଦିଆ, ବାଇଗଣୀ ଏବଂ ସବୁଜ ରଙ୍ଗରେ ଦେଖାଯାଏ । ଆସନ୍ତୁ ଚେରି ଟମାଟୋ ଖାଇବାର କିଛି ସର୍ବୋତ୍ତମ ଉପକାର ବିଷୟରେ ଜାଣିବା..
କ୍ୟାଲୋରୀ, କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍, ଫାଇବର, ଚିନି, ସୋଡିୟମ୍, ଭିଟାମିନ୍ ଏ, ଭିଟାମିନ୍ ସି, ଆଇରନ୍, ପୋଟାସିୟମ୍ ଏବଂ କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ପରି ଉପାଦାନଗୁଡ଼ିକ ଚେରି ଟମାଟୋରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ଥାଏ । ଯେଉଁଥିପାଇଁ ଆପଣ ଖାଦ୍ୟରେ ଚେରି ଟମାଟୋ ମିଶାଇ ଶରୀରକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ହାଇଡ୍ରେଟ୍ ରଖିପାରିବେ । ଚେରି ଟମାଟୋରେ ଥିବା ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଏବଂ ଆଣ୍ଟି-ଇନ୍ଫ୍ଲାମେଟୋରୀ ଉପାଦାନଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟ ଅନେକ ଗମ୍ଭୀର ରୋଗର ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ ।
ଯଦି ଆପଣ କର୍କଟ, ମଧୁମେହ ଏବଂ ହୃଦୟ କିମ୍ବା କିଡନୀ ରୋଗରେ ଆକ୍ରାନ୍ତ ହେବେ । ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଚେରି ଟମାଟୋ ଅକ୍ସିଡେଟିଭ୍ ଚାପ ଏବଂ ମୁକ୍ତ ରେଡିକାଲ୍ସକୁ ଦୂରେଇ ରଖିବା ପାଇଁ କାମ କରେ । ଯାହାଦ୍ୱାରା ଆପଣ ଏହି ଗମ୍ଭୀର ରୋଗର ଶିକାର ହେବାକୁ ଏଡ଼ାଇ ପାରିବେ । ହୃଦ୍ ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା ପାଇବା ପାଇଁ ଚେରି ଟମାଟୋ ଖାଇବା ଭଲ । ଶରୀରରେ ରକ୍ତ ଜମାଟ ବାନ୍ଧିବା କିମ୍ବା କମ୍ ପ୍ଲାଲେଟ୍ ହେତୁ ଲୋକମାନେ ହୃଦଘାତ କିମ୍ବା ଷ୍ଟ୍ରୋକରେ ପୀଡିତ ହୋଇପାରନ୍ତି । ଏଭଳି ପରିସ୍ଥିତିରେ ଚେରି ଟମାଟୋ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ ରକ୍ତ ସଞ୍ଚାଳନ ଭଲ ହୋଇଥାଏ।
ଚେରି ଟମାଟୋ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସ୍ତର ଏବଂ ଚର୍ବିକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ । ଯେଉଁ କାରଣରୁ ହୃଦ୍ରୋଗର ଆଶଙ୍କାକୁ ଏଡାଇ ଦିଆଯାଏ । କର୍କଟ ରୋଗକୁ ପରାସ୍ତ କରିବାରେ ଏହା ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ । ପୁଷ୍ଟିକର ସମୃଦ୍ଧ ଚେରି ଟମାଟୋରେ ଆଣ୍ଟି-କର୍କଟ ଗୁଣ ମଧ୍ୟ ଅଧିକ ପରିମାଣରେ ଥାଏ | ବିଶେଷକରି ଚେରି ଟମାଟୋ ଖାଇବା ସ୍ତନ କର୍କଟ ଏବଂ ପ୍ରୋଷ୍ଟେଟ କର୍କଟରେ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ । ଚେରି ଟମାଟୋ ଚର୍ମ ପାଇଁ ବେଶ୍ ଲାଭଦାୟକ । ଚେରି ଟମାଟୋ ଚର୍ମକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ପାଇଁ ଏକ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ପ୍ରତିକାର । ଏଥିରେ ଥିବା ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ, କାରୋଟିନଏଡ ଏବଂ ପଲିଫେନୋଲ ଚର୍ମକୁ ଅତି ବାଇଗଣି ରଶ୍ମିରୁ ଦୂରରେ ରଖେ । ଏଥି ସହିତ, ଚେରି ଟମାଟୋ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଚର୍ମରେ କୁଞ୍ଚନ ହେବାର ସମସ୍ୟା ହୁଏ ନାହିଁ ।
Comments are closed.